QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nová restaurace na Špičáku spolupracuje s kuchařem, který vařil i pro dánskou královnu

31.12.2023 9:18

Restaurace v největším šumavském areálu Špičák dlouhodobě chyběla. Gastro zatím nabízely starší chaty Blaženka nebo Hanička a také zdejší skibar. Teď se areál může pochlubit novou restaurací s velkou terasou.

Špičák 1_prosince 2023 (23)
nová restaurace_SkiBike_20231nová restaurace_SkiBike_2023Špičák 1_prosince 2023 (3)Špičák 1_prosince 2023 (26)Špičák 1_prosince 2023 (27)Špičák 1_prosince 2023 (23)spicak resturace foto spicak

V letošní zimní sezóně, která začala ve čtvrtek 7. prosince, má restaurace premiéru. Restaurace se jmenuje symbolicky U Lanovky, najdete ji totiž v novém multifunkčním objektu přímo u dolní stanice zdejší čtyřsedačkové lanovky.

Kapacita nové restaurace je 250 míst, je provozována po vzoru gastro provozů v Alpách. „Provozujeme ji jako samoobslužnou restauraci alpského stylu, tak jak znáte ze zahraničních horských středisek. Podařilo se nám postavit dobrý tým. Kvalitu jídla tady garantuje Václav Holý se 45letou kuchařskou praxí a řadou ocenění,“ vysvětluje šéf zdejšího gastro provozu Otakar Stráský.

Celý tým pracuje pod vedením velmi talentované šéfkuchařky Aleny Řeřichové. Její profesní rozvoj a garanci kvality nad celým provozem restaurace pak zajišťuje mistr kuchař Václav Holý. Ten je trojnásobným držitelem zlaté medaile z prestižního Gastro Prague a také držitelem zlaté medaile M.D. Rettigové. Mimo jiné působil rok v 5* hotelu Chateau Lake Louise v Kanadě, kde měl na starosti tým 120 kuchařů z celého světa. „Za zmínku stojí, že v této době měl 14 dní na starosti kompletní jídelníček dánské královny při její státní návštěvě Kanady. Dále působil více než 3 roky na pozici šéfkuchaře v sousedním Německu,“ uvádí dále Otakar Stráský.

Restaurace U Lanovky se zaměřuje na tradiční českou kuchyni v moderním pojetí. Každý den je v nabídce také jedno jídlo vhodné pro sportovce a lidi vyznávající zdravý životní styl a uspokojí též požadavky vegetariánů. Na čepu má skvěle ošetřený Pilsner Urquell.

FOTO: QAP.cz, Ski Bike Špičák

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT