V Plzni na Slovanech se staví zimní veřejné kluziště - FOTKY

16.11.2023 19:12

Milovníci zimního bruslení zajisté potěší, že se na plzeňských Slovanech už rýsuje veřejné kluziště.

stavba kluziště Slovany_1123_QAP (1)
stavba kluziště Slovany_1123_QAP (1)stavba kluziště Slovany_1123_QAP (3)stavba kluziště Slovany_1123_QAP (2)stavba kluziště Slovany_1123_QAP (4)stavba kluziště Slovany_1123_QAP (5)stavba kluziště Slovany_1123_QAP (6)stavba kluziště Slovany_1123_QAP (7)

První zimní veřejné kluziště se v areálu Škoda sport park na Slovanech slavnostně otevře již v pátek 24. listopadu. Veřejnost bude moci nazout brusle a novou ledovou plochu vyzkoušet hned následující den.

„Srdečně zvu všechny milovníky bruslení, aby si přišli užít tuto naši novou aktivitu pod širým nebem, která v Plzni dosud chyběla. Posledních několik let totiž počasí zimním radovánkám ve městě příliš nepřálo a rybníky nezamrzly tak, aby bylo bruslení na nich bezpečné,“ řekl starosta Slovan Lumír Aschenbrenner.

Slavnostní otevření chlazeného veřejného kluziště s ledovou plochou zahájí přestřižení pásky za účasti vedení slovanského obvodu, vedení města i kraje v 10 hodin. „Poté je v plánu vystoupení krasobruslařů ze sportovního klubu ARENA Plzeň,“ prozradila místostarostka slovanského obvodu Eva Trůková.

Ve zkušebním režimu se kluziště otevře od 25. listopadu, v plném provozu pak bude od 1. prosince.

Vstupné vyjde bruslící jen na 50 korun, děti do 120 cm mohou na led zdarma. „Zájemci si zde budou moci zapůjčit brusle a hrazdičky pro nejmenší sportovce. Brusle si tu můžete nechat také nabrousit a k dispozici bude zde i stánek s občerstvením,“ jmenuje nabídku služeb starosta.

„Veřejnost se ale může těšit i na akce, které zde chystáme. Například 5. prosince se na ledové ploše vyrojí Čerti na ledě. A hned dvakrát si návštěvníci užijí Adventní překvapení na ledě se Sněhoskřítky, a to 3. a 17. prosince,“ zve místostarostka Eva Trůková.

Klusiště se již rýsuje! Podívejte se do naší fotogalerie.

Foto z 15.11.23 QAP

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT