Vedení Trojky kontroluje připravenost zimní techniky - FOTKY

08.11.2023 10:33

Zima klepe na dveře. Vedení plzeňského centrálního obvodu se proto vydalo osobně zkontrolovat připravenost zimní techniky.

kontrola zimní techniky_1123_ÚMO3 (1)
kontrola zimní techniky_1123_ÚMO3 (1)kontrola zimní techniky_1123_ÚMO3 (2)kontrola zimní techniky_1123_ÚMO3 (4)kontrola zimní techniky_1123_ÚMO3 (5)kontrola zimní techniky_1123_ÚMO3 (3)

„Každý rok před příchodem zimy a v návaznosti na Operační plán zimní údržby provádíme kontrolu a ověření způsobilosti techniky připravené na zásah při zimní údržbě. Plán nařizuje provést montáž a přezkoušení mechanismů pro úklid sněhu a pro posyp, za které úklidové firmy zodpovídají,“ řekl David Procházka, starosta Trojky.

Operační plán zimní údržby stanovuje rozsahy zásahů na jednotlivých komunikacích a také časové lhůty podle pořadí důležitostí v daných lokalitách rozdělené do úseků vycházející ze Smluv o dílo s jednotlivými firmami.

Zástupci obvodu postupně navštěvují každou nasmlouvanou úklidovou firmu, kde je veškerá technika spouštěna a kontrolována její funkčnost včetně přídavných zařízení.

„Kontrolami, kterých se osobně účastním, zatím nebyly zjištěny žádné nedostatky a jsem rád, že úklidové firmy jsou se svou technikou na zimu připraveny. A to včetně posypového materiálu, který nechal obvod doplnit do skladu v Boettingerově ulici,“ dodal David Procházka.

Foto ÚMO 3

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT