Hledá se jméno pro malého šimpanze z plzeňské zoo! Zapojte se i vy!

04.03.2024 12:15

Na konci prosince roku 2023 se narodilo v plzeňské zoo šimpanzí mládě. Zoologická zahrada o něm informovala na začátku ledna a šimpanzí chlapeček se okamžitě stal miláčkem Plzeňanů. Nyní veřejnost může rozhodnout o jeho jméně!

šimpanzí chlapeček_0224_QAP (16)

Ve dnech 4. - 24. března je možno vybírat jméno pro mladého samce šimpanze čego, který se na konci loňského roku narodil v plzeňské zoologické zahradě. Rozhodovat o jméně pro šimpanzího chlapečka bude veřejnost.

Hlasovat se dá na webových stránkách ZDE, ale také na Facebooku a Instagramu Zoologické a botanické zahrady města Plzně.

„Křtiny proběhnou 28. března. Navržená jména pocházejí z afrických jazyků a navazují v abecedě na dosud odchované šimpanze v Plzni - Alana, Bamii a Cailu,“ uvádí mluvčí plzeňské zoo.

Foto K. Misíková

Z jakých jmen veřejnost vybírá?

Djimon - silný chlapec

Dumay - samec

Dakarai - radost

Hlasovat se může i na Facebooku primátora města Plzně, který bude kmotrem mláděte. „Ahoj Plzeňáci, mám na vás milou prosbu. V zoo se narodil šimpanzí sameček a já zase budu jednou kmotr. Se zoo jsme připravili tři jména a dohodli se, že to nejlepší necháme vybrat vás. Počítají se jen hlasy na mé stránce a hlasy na stránce a webu zoo,“ uvedl primátor Roman Zarzycký.

Foto QAP a K. Misíková

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
ZOO