S příchodem listopadu došlo v plzeňské zoo k několika změnám

03.11.2023 8:13

S podzimem dochází v Zoologické a botanické zahradě města Plzně k provozním změnám. Jaké jsou? Na co se mohou návštěvníci zoo těšit v zimě?

zoo ilustrační_QAP

Zimní sezona v plzeňské zoo tradičně začíná v listopadu a trvá až do února. S novou sezonou se pojí provozní změny.

„Od 1. listopadu se změnil provoz zoo, zejména ve smyslu otevíracích hodin. Návštěvníkům se otevírají brány od 9:00 do 17:00, pokladny jsou otevřeny do 16:30. Otevřeno je denně,“ upozorňuje Martin Vobruba, mluvčí plzeňské zoo.

Změny se týkají i DinoParku. „Zimního období se už netýkají ani sokolnické ukázky, vyhlídkový vláček a mimo provoz je i DinoPark,“ dodal mluvčí.

Jaké jsou v zoo novinky?

V uplynulých dnech byla pokřtěna a do velkého výběhu vpuštěna letošní lví mláďata. Reportáž ze křtin naleznete ZDE.

Rozhodně nevynechejte při návštěvě zoo ani novinku u České řeky. Na statku Lüftnerka v sousedství expozice Česká řeka byla otevřena akvaristická expozice Rybí archa. Ta v místnosti plné sladkovodních akvárií ukazuje drobnější ohrožené rybky ze všech kontinentů světa.

V plzeňské zoologické zahradě byl v září také slavnostně otevřen zmodernizovaný výběh pro šimpanze. Ti mají ve výběhu spoustu nových prvků na dovádění, návštěvníci je mohou nerušeně sledovat přes vodní příkop. Psali jsme ZDE.

Rozhodně se zajděte podívat na mládě pandy červené, které se narodilo v červnu. O narození pandí sečny jsme psali ZDE.

Co zoo chystá na zimu?

Tak například 2. prosince se bude v zoo konat Tvůrčí dílna na statku Lüftnerka na téma zdobení adventních věnců. Těšit se také můžete na 9. prosince, kdy se budou ukládat k zimnímu spánku medvědi. Chybět nebude ani odpoledne s čerty nebo živý betlém.

Foto QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT