Anenská pouť je za dveřmi. V Horšovském Týně bude veselo!

14.07.2023 10:10

Anenská pouť a slavnosti města Horšovský Týn patří mezi nejvýznamnější akce města. Akce se koná od 21. do 23. července 2023. Těšit se můžete na multižánrový hudební program, historický jarmark, divadlo pro děti, filmová představení, střeleckou soutěž, pouťové atrakce a další doprovodný program.

1

Hlavní hudební program bude umístěn na horní části náměstí Republiky. To bude jako v minulosti centrem pro hudební scénu a stánkový prodej. Návštěvníci se mohou těšit na tradiční historický jarmark, který se bude odehrávat ve spodní části náměstí. Pouťové atrakce budou umístěny na prostranství za kinem.

„Využity budou i prostory v sadech P. Bezruče, kde bude umístěno menší pódium s programem pro děti a regionální umělce. Může se tak uskutečnit oblíbená Chovatelská výstava, která nabídne opět i doprovodný program s využitím malé pódiové scény,“ uvedla Leona Císlerová z MKZ Horšovský Týn.

Anenská pouť a slavnosti města Horšovský Týn patří mezi významnou kulturní a společenskou událost v regionu a láká návštěvníky na bohatý program. V letošním roce se můžete těšit na výstavy, filmy, divadlo pro děti, historický jarmark, střeleckou soutěž a řadu koncertních vystoupení.

„Těšit se můžete na skupiny Zrní, Kečup, Zakázané ovoce, Švihadlo, na hudební osobnosti Petra Spáleného, Žalmana, Milana Svobodu, Otu Baláže a další. Z Polska přijala pozvání v Evropě úspěšná kapela Boogie Boys a z Maďarska jeden z nejlepších revivalů Rolling Stones," upřesňuje za MKZ Horšovský Týn Leona Císlerová.

Foto ilustrační Milan Svoboda

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT