Přinášíme přehled míst, kde v Plzni koupíte kapra. Jaká je jejich cena?

21.12.2020 11:03

Začíná prodej vánočních kaprů. Kromě rybáren můžete už tradičně vyrazit i před většinu plzeňských nákupních center nebo do areálu městských sádek k rybníku Košinář. 

DSC04632

Prodej kaprů je ve čtvrtém stupni povolen jako prodej lokální potraviny za dodržení pravidel pro venkovní trhy. Pro ty platí možnost obsadit pouze každé druhé stanoviště pro stánek s minimálním rozestupem čtyři metry, zakázán je prodej občerstvení ke konzumaci na místě. Ve čtvrtém stupni stále platí i omezení počtu zákazníků na jednoho na 15 metrů čtverečních.

Kapra a pstruhy zakoupíte od neděle 20. prosince například před restaurací U Mže v Křimicích nebo v areálu městských sádek pod rybníkem Košinářem. V době od 10 do 17 hodin si tu můžete koupit kapra výběrového nad 2,5 kg za 95 Kč/kg včetně DPH nebo kapra tržního do 2,5 kg za 85 Kč/kg včetně DPH. V nabídce je také amur tržní za 90 Kč/kg včetně DPH. Prodej ryb bude ukončen vyprodáním zásob, nejdéle však 23. prosince ve 13 hodin.

Ryby nabízejí i před OC Plaza a Galerií Slovany od 19. do 23. prosince. "Také v letošním roce koupíte krásného vánočního kapříka případně jesetera na našich stáncích před hlavním vchodem do OC Plaza a před Galerií Slovany na straně k nemocnici. Naše profesionální obsluha (absolventi SRŠ Vodňany) Vám ryby na místě zpracuje přímo do kuchyně," uvádí vedení Ryby-Vlček.

Klatovské rybářství letos vylovilo zhruba 600 tun ryb. „Na export se dává menší kapr zhruba kolem 1,6 kg. Pak je klasická jednička pro české zákazníky, ale většina požaduje spíše rybu výběrovou, čili od 2,5 kg výš,“ řekl ředitel Klatovského rybářství Karel Voráček. Stánek mají před Olympií, Albertem na Gerské, Albertem na Rokycanské, u Billy v Papírnické ulici na Slovanech nebo také u Lidlu ve Vejprnické ulici.

Třeboňského kapra lze zakoupit u Bauhausu na Borských polích, u Lidlu na Gerské nebo u Kauflandu v Sukově ulici.

Foto: ilustrační

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT