QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Johannesbad v Bad Füssing - největší termální lázně v Německu

17.10.2022 8:48

V Dolním Bavorsku, téměř na hranici s Horním Rakouskem, se v obci Bad Füssing nachází lázeňský komplex Johannesbad – absolutní špička mezi termálními lázněmi.

Airbubbles
TOP-Wellenbad-heller 2 MBJohannesbad-Therme-neue-LiegeflaecheHyperthermal-Bad-2-TOP bis 39 Grad CelsiusJohannesbad_Wellenbad-1-RGB-3 MB_DSC8029_DSC8031AirbubblesBad-Fuessinger-Schwitzstube-ohne-PersonenJohannesbad-Therme-Luftansicht-RGB 2 MBJohannesbad-Therme-AIR RGB 2 MBKönigshof Terrasse Abend 15Bad-Fuessinger-Schwitzstube-ohne-Personen

Lázně Johannesbad se svými 4.500 m2 vodní plochy a 60.000m2 zelené plochy určené k odpočinku a relaxaci jsou vůbec největšími termálními lázněmi v celém Německu. A přitom od Prahy jsou vzdáleny jen 250 km, od Plzně necelých 200 km. A pro představu: od hraničního přechodu Strážný je Bad Füssing vzdálený pouhých 87 kilometrů.

V areálu čeká na návštěvníky celkem 13 bazénů, nesčetné množství masážních trysek, pohodlných lehátek, protiproudy, rázové vlny a více než 100 m dlouhá “divoká řeka”. V bazénu koncipovaném jako vulkán jsou stěny obloženy umělým kamenem připomínajícím skály a vodopád.

Zárukou nezapomenutelných zážitků jsou barevné světelné efekty při večerním koupání. K největším lákadlům v Johannesbadu patří bezesporu více než 35 m dlouhý plavecký bazén a bazén s umělými rázovými vlnami v zastřešeném vnitřním prostoru lázní.

Teplota vody v bazénech se pohybuje mezi 27 až 39 stupni Celsia. Ve všech bazénech je zdraví prospěšná minerální voda s obsahem síry, jež pochází z místního pramene. Ta zde vyvěrá z hloubky 1000 m, má teplotu 56 st. C a v dnešní době se jí do bazénů v areálu termálních lázní vyčerpá denně až 1 milion litrů.

Přirozená teplota, důležité minerální látky, ale i obsah síry ve vodě jsou zárukou legendární léčivé síly termální vody lázní Johannesbad Therme v Bad Füssingu.

Návštěvníci z Čech mají stále větší zájem i o kulturně-společenské akce, kterých se zde koná ročně zhruba 2 000. Jednou z nich je i například velkolepý ohňostroj, který rozzáří nebe přímo nad termálními bazény lázní Johannesbad.

Johannesbad však nabízí mnohem víc!

  • saunový svět s 5 saunami - na ploše 800 m2
  • svět wellness (masáže)
  • kosmetické salóny “Beautywelt”
  • medicínské fitness centrum - na ploše větší než 2000 m2
  • terapeutické centrum (fyzioterapie, masáže atd…)
  • lázeňskou restauraci
  • kavárnu Wiener Café
  • “Jovendi” - nákupní centrum
SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24