QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.04.2024 15:38

Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY

Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!

Nezapomenutelné výlety v okolí města Cham: Objevte krásy Horního Bavorského lesa

12.12.2023 19:04

Cham, malebné městečko východně od Mnichova, je oblíbeným turistickým cílem v srdci Bavorska. Toto městečko nabízí nejen krásnou krajinu a klidnou atmosféru, ale také mnoho fascinujících atrakcí a aktivit pro turisty. Zde je několik tipů, které vám, nejen v zimě, pomohou objevit kouzlo Chamu a jeho okolí.

Chamer Christkindlmarkt - Daniela Hübler-940x627
Chamer Christkindlmarkt - Daniela Hübler-940x627Chamer Christkindlmarkt02 - Daniela Hübler-940x627

Město Cham a jeho okolí nabízejí nezapomenutelné zážitky pro každého, kdo je otevřený pro objevování historie a krás přírody. Nezapomeňte si užít klidné procházky, fascinující památky a nádhernou krajinu, která vám zaručí nezapomenutelný pobyt. V předvánočním čase se koná tradiční „Chamer Christkindlmarkt 2023“ a to v období od 1. do 17. prosince na náměstí Marktplatz v centru města Cham. Vánoční trhy jsou otevřené od úterý do čtvrtka a v neděli od 15 do 20 hodin, v pátek od 15 do 21 hodin a v sobotu od 11 do 21 hodin.

Pro milovníky přírody je tu ideální možnost projít si naučnou stezku kolem řeky Regen. Cesta vás zavede kolem malebných břehů a poskytne vám jedinečný pohled na město Cham.

Pro ty, kteří mají rádi historii, není nic lepšího než návštěva historických ruin hradu Chammeregg. Tento historický hrad poskytuje úžasný výhled na okolní krajinu a nabízí fascinující pohled do minulosti města.

V neposlední řadě určitě stojí za vidění románský kostel Nanebevzetí Panny Marie, který kdysi sloužil jako klášterní kostel benediktinů Chammünster. Architektonická krása tohoto kostela a jeho historický význam vám poskytnou pohled do minulosti tohoto regionu.

Za návštěvu určitě stojí i historické brány města, Straubingská a Pivní brána, které jsou ikonickými svými fascinujícími pozůstatky městských hradeb a nabízejí skvělou příležitost pro zajimavé fotografování.

Kolem historického města Cham najdete také rozsáhlý Přírodní park Horní Bavorský les, který nabízí velké množství stezek pro pěší turistiku a cyklistiku. Objevte malebná jezera, lesy a přírodní scenérie, které vám poskytnou relaxaci a odpočinek od každodenního shonu.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte_copy