Strážníci se připravují na velikonoční svátky. Budou dohlížet na vybraných hřbitovech

28.03.2024 17:54

Velikonoční svátky bývají období, kdy je na hřbitovech vyšší koncentrace lidí. Pozůstalí chodí vzpomínat na své zesnulé blízké, zdobit hroby a zapalovat svíčky. Aby vše proběhlo bez problémů, plánují strážníci dohled na rizikových místech.

MP hřbitovy

Nárůstu návštěvníků na hřbitovech mohou využít někteří zloději. "Proto strážníci zaměří svou pozornost na tato místa a jejich okolí. Svou přítomností chtějí působit především preventivně proti vandalismu a odradit i případné zloděje. Pod dohledem budou nejen samotné hřbitovy, ale také přilehlá parkoviště, aby zde nedocházelo k vykrádání vozidel," uvedla mluvčí plzeňských strážníků Jana Pužmanová.

 

Městská policie radí návštěvníkům hřbitovů, aby byli opatrní a obezřetní. "Neponechávejte osobní věci ve vozidlech na očích všem, ani je neodkládejte mimo svůj dohled při údržbě hrobového místa," dodala Pužmanová s prosbou na všechny řidiče. "Vyvarujte se pití alkoholu a řízení pod jeho vlivem. Zvyšujete tak riziko dopravních nehod, které mohou mít fatální následky. Dodržujte maximální rychlost a jezděte bezpečně."

Foto Městská policie Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24