Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Plzeň chystá nový zážitkový okruh Spejbla a Hurvínka

26.08.2021 10:50

Nový zážitkový okruh Spejbla a Hurvínka má vést okolím Boleveckých rybníků. Jak bude vypadat a kdy se otevře? Ptali jsme se náměstka Romana Zarzyckého.

Hurvínek a Spejbl foto Milan Janoch

Město tímto novým okruhem nejen připomene Josefa Skupu, slavné loutky Spejbla a Hurvínka, ale podpoří také turismus a volnočasové aktivity občanů.

"Bude se jednat o 10 stanovišt v délce 5 kilometrů v okolí Boleveckých rybníků. Start bude na hrázi Šídloveckého rybníku, pokračovat se bude přes Kolomaznou pec, nový podchod u obchvatu na Třemošnou, pískovcovou skalku Pupek, Sofronku, novou lávkou u Kamenného rybníku až k Třemošenskému rybníku," vysvětluje Roman Zarzycký, 1. náměstek primátora města Plzně.

U každého stanoviště si zacvičí jak dítě, tak rodič, poslechne si přes QR kód dialog Spejbla a Hurvínka k danému místu. "Budou se moci vyfotit se sochou Spejbla a Hurvínka, sochy budou až do výšky 2 metrů," říká dále náměstek.

Pětikilometrový sportovně zážitkový okruh Spejbla a Hurvínka by se měl otevřít v listopadu. Spejbla a Hurvínka si ale můžete připomenout už dnes, ve čtvrtek 26. srpna. "Zvu zejména děti, od 17 hodin proběhne hra Nezvaný host divadla Spejbla a Hurvínka na Sportmanii Plzeň za Plazou," upřesnil Zarzycký.

ilustrační foto Milan Janoch

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT