Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V plzeňské zoologické zahradě byla pokřtěna velbloudí slečna – FOTKY

04.06.2024 13:12

V úterý 4. června bylo v Zoologické a botanické zahradě města Plzně pokřtěno mládě velblouda dvouhrbého. Kmotrem se stal Kamal Farhan, poslanec Parlamentu ČR.

Křtiny velbloudí samička Jessica_Kamal_0624_QAP (12)
Křtiny velbloudí samička Jessica_Kamal_0624_QAP (12)Křtiny velbloudí samička Jessica_Kamal_0624_QAP (17)Křtiny velbloudí samička Jessica_Kamal_0624_QAP (15)Křtiny velbloudí samička Jessica_Kamal_0624_QAP (1)Křtiny velbloudí samička Jessica_Kamal_0624_QAP (2)Křtiny velbloudí samička Jessica_Kamal_0624_QAP (3)Křtiny velbloudí samička Jessica_Kamal_0624_QAP (4)Křtiny velbloudí samička Jessica_Kamal_0624_QAP (9)Křtiny velbloudí samička Jessica_Kamal_0624_QAP (8)Křtiny velbloudí samička Jessica_Kamal_0624_QAP (10)Křtiny velbloudí samička Jessica_Kamal_0624_QAP (11)Křtiny velbloudí samička Jessica_Kamal_0624_QAP (13)

Samička velblouda dvouhrbého se narodila 2. 4. 2024, dnes dostala jméno Jessica. Mládě přivedla na svět samice Tereza. „Protože v mezidobí uhynul chovný samec Mulisák, jde o jeho posledního potomka, pohrobka," řekl při křtu Jiří Trávníček, ředitel plzeňské zoologické.

Slavnostního křtu se ujal poslanec Kamal Farhan. „Mám velkou radost, že jsem dnes mohl pokřtít mládě velblouda, a to hned z několika důvodů. Velbloud je mé oblíbené zvíře, navíc od roku 1434 je ve znaku Plzně. Také jsem rád, že jsem se mohl do zoologické opět podívat, chodím sem pravidelně se svými dětmi,“ prozradil redaktorce Plzeňan Kamal Farhan.

„Přeji zoologické zahradě, aby se i nadále rozrůstala. Věřím, že město Plzeň i Plzeňský kraj bude zoologickou zahradu i nadále podporovat,“ dodal poslanec.

Mládě se řadí již do 3. desítky velbloudů dvouhrbých neboli drabařů narozených v Plzni, vše začalo v březnu 1997 populární velbloudicí Josefínou.

Malé Jessice se dle ošetřovatelů daří dobře. „Mulisák (otec) zemřel, ale zůstala tu po něm krásná samička, za to jsme moc rádi. Je odkojená matkou, která se o ni vzorně stará, necháváme to celé na ní. Daří se jí dobře, roste jako z vody,“ shodli se ošetřovatelé velbloudů.

Stádo velbloudů dvouhrbých doplnil v polovině dubna samec Jafar, který do Plzně dorazil z německé Zoo Hagenbeck v Hamburku. Jde o krásného zlatého samce. „Barvu ještě nejspíše změní, je mu cca deset měsíců, ještě musí dospět,“ konstatovali ošetřovatelé. „Několik dní se rozkoukával, teď ale ve výběhu dovádí s malou Jessicou, je to radost pozorovat. Do stáda hned zapadl,“ dodali.

Foto QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
PK právník pracovní místo
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství