Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Svatomartinské akce ovládnou region! Kam vyrazit?

08.11.2017 7:58

Svatý Martin i s družinou se v tomto týdnu objeví na řadě míst regionu. Svatomartinský svátek se ale bude slavit i lampionovými průvody. Přinášíme přehled akcí!

DSC04622

9. listopadu

Nepomuk - od 16:00 - Svatomartinský lampionový pochod vyrazí od mateřské školy v Nepomuku. Ještě před tím si mohou zájemci vyrobit lucerničky v dílnách ve školce. Kam průvod svatý Martin zavede, je překvapením....

11. listopadu

Plzeň - Martinský trh na náměstí Republiky - svatý Martin s družinou zavítá na náměstí v sobotu 11. listopadu, kdy bude projíždět centrem města od 11 až do 16 hodin. Na pódiu vystoupí kapela Pražští pardálové, která návštěvníkům naservíruje šlapeťácké hity.

Plzeň - Kollárova ulice - 14:00 - 19:00 - nové dřevěné náměstíčko na křižovatce Kollárovy a Kovářské ulice nabídne svatomartinské odpoledne. Chybět nebude svatomartinská husa, pivo, svařák, hudba a sousedé z Kollárky a okolí. Samozřejmostí je drobný program pro děti a zájemci si budou moct zkusit kutilské práce. Popovídat si můžete s architekty, kteří Kollárce pomáhají.

Hrad Radyně - od 13:00 -  "Nechte se unést chutí svatomartinských specialit, ochutnejte svatomartinská vína a poznejte legendu o sv. Martinovi v malebném prostředí pod Radyní! Děti se mohou těšit na soutěže v dobovém táboře sv. Martina a jeho družiny nebo na podzimní tvoření v Centru služeb pro turisty. Mimořádně proběhnou i komentované prohlídky hradu Radyně," lákají pořadatelé.

Zámek Horažďovice - od 9:00 - Nenechte si ujít Svatomartinský jarmark s lampionovým průvodem na zámku. Připravená bude hudba, pěvecké sbory Poupata a Kvítek v loutkovém sále, výtvarné dílny, jarmark a podobně. Přivítání sv. Martina proběhne v 10:00. V 18:00 vyjde pochod z nádvoří zámku se sv. Martinem na fotbalové hřiště.

Zámek Zbiroh - od 11:00 - Jako každým rokem i letos na zámek Zbiroh zavítá svatý Martin na bílém koni. Od 11:00 budou probíhat ochutnávky mladých vín přímo od vinařů, dorazí i Martin na bílém koni. Přichystaný bude také doprovodný hudební program a svatomartinské posvícení s pečenou husou.

Sušice - od 17:00 - Svatomartinská procházka se světýlky projde setmělou Sušicí proti proudu řeky Otavy až tam, kde sv. Martin ukrývá své poselství. Na cestu si účastníci mají vzít samozřejmě lampiony. Putování začíná u centra charity Prostor v Sušici.

Klatovy - od 18:00 - Také v Klatovech bude na svatého Martina připravený lampionový průvod. Sraz je na parkovišti nad sokolským stadionem (odbočka z Domažlické ulice, pod sloupovými božími mukami nedaleko vodárny). V 18:00 vyrazí průvod na vrchol Hůrky. Tam na účastníky čeká v upravené zřícenině kostela sv. Anny malý doprovodný program a občerstvení.

Plasy - od 17:00 - Na lampionový průvod, který vyrazí z autobusové zastávky v Žebnici, zvou tamní dobrovolní hasiči.

Neděle 12. listopadu

Chodský hrad v Domažlicích - od 9:00 do 16:00 hodin bude probíhat Martinský jarmark lidových řemesel. Připravená bude celá řada tvůrčích dílen, chybět ovšem nebude ani občerstvení.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT