Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

02.06.2024 12:14

Kvůli zaplavení byl v Plzni neprůjezdný Rondel

Hasiči odčerpali vodu, nyní je místo již průjezdné

02.06.2024 11:10

Region zasáhly bouřky!

Výstraha před bouřkami platí v celém Plzeňském kraji až do dnešní 20. hodiny

Myslivecký ples v Líšné se vydařil

12.04.2012 8:58

O velikonočních svátcích uspořádali myslivci z MS Chrasta Líšná pro své členy, jejich drahé polovičky a významné hosty tradiční myslivecký večer, jehož začátky spadají do roku 1997, takže šlo už o šestnácté pokračování myslivecké veselice.

Členové Mysliveckého sdružení Chrasta Líšná pořádali v sobotu 7. dubna Myslivecký ples, který se velmi vydařil.

O velikonočních svátcích uspořádali myslivci z MS Chrasta Líšná pro své členy, jejich drahé polovičky a významné hosty tradiční myslivecký večer, jehož začátky spadají do roku 1997, takže šlo už o šestnácté pokračování myslivecké veselice. "Muži v zeleném i se svými drahými polovičkami se sešli v útulné hospůdce na návsi v Líšné. Přitomni byli i honební starosta a starosta obce Líšná. Oba dva myslivcům velice fandí a váží si jejich práce pro přírodu i společnost," prozradil Pavel Moulis, předseda rokycanských ochránců přírody s tím, že v hlavní roli slavnostního večera však byly manželky, družky či přítelkyně myslivců, pro které je tento večer tradičním poděkováním za toleranci, se kterou podporují myslivost svých nejbližších. "Po přivítání, vystoupení mysliveckých trubačů a úvodním proslovu hlavního organizátora Bohuslava Jansy, následoval bohatý program. Vzhledem k velikonočním svátkům dostaly přítomné ženy pomlázky a barvená vajíčka."

Během večera došlo ale také třeba na soutěž v pití piva, tombolu nebo hodnocení ulovených trofejí včetně pasování na myslivce a lovce. "I přesto, že letošní rok nebyl příliš úspěšný, přece jen se Zdeňkovi Turkovi podařilo ulovit lišku, srnce i divočáka. Pro něho úspěšný lovecký rok tak byl korunován oceněním v podobě pasování lovce zvěře," uvedl Moulis a pokračoval: "Myslivecký ples se prostě velice vydařil a nám nezbývá nic jiného, než si přát, aby podobných myslivecky laděných akcí přibývalo. Tou nejbližší zřejmě bude již také tradiční myslivecké vytrubování, které se tentokráte uskuteční 2. června od 18 hodin v lomečku v Litohlavech nedaleko Rokycan. Půjde o zajímavou trubačskou produkci, při které zazní řada loveckých signálů, čímž se akce stane přitažlivá nejen pro samotné myslivce, ale i nemysliveckou veřejnost."

Myslivecké sdružení Chrasta Líšná hospodaří na 1070 hektarech v honitbě Skalky na Rokycansku. Přesněji nedaleko města Zbiroh na okraji Křivoklátska. Místní myslivecké sdružení má více než dvacet členů a několik stálých honců, kteří se ve volných chvílích pečlivě starají o zvěř. Najdeme zde zvěř jelení, sičí, dančí, mufloní, srnčí i černou, z drobné zvěře pak zajíce, bažanty a koroptve.

Foto: Pavel Moulis

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství