Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Vydejte se po Zlaté stezce k Čertovu kamenu s Pavlem Pavlem

12.05.2019 18:01

Zajímavá akce se chystá v Českém lese na Domažlicku. Přijede na ní i Pavel Pavel, experimentální technik, který se proslavil rozhýbáním soch na Velikonočním ostrově.

P1080052 - kopie
P1080052 - kopiezlata stezka_loga_1

V sobotu 25. května se v obci Babylon na Domažlicku bude konat zajímavá akce. Má název Po Zlaté stezce na Čertův kámen a připomene 10. výročí umístění viklanu Čertův kámen.

K viklanu se po dobu akce můžete vydat s Pavlem Pavlem, českým technikem a experimentálním archeologem, který se proslavil rozhýbáním soch na Velikonočním ostrově. Právě strakonický rodák Pavel Pavel před 10 lety přesunul na původní místo viklan Čertův kámen u Babylonu.

Program se uskuteční nedaleko viklanu a Zlaté stezky, která Babylonem vede, a to u zdejší hasičské zbrojnice a dětského hřiště. Akce začíná v 11 hodin. Čeká vás kapela B.R.K., soutěže nejen pro děti, stopovačka se Zlatou stezkou, občerstvení a další zábava. Na své si přijdou nejen rodiny s dětmi, ale i milovníci turistiky. Chybět nebude zajímavé povídání, spousta turistických materiálů a zajímavostí.

Na akci zve Plzeňský kraj ve spolupráci se Spolkem Babylon a Správou CHKO Český les.

zlata stezka_loga_1

Zlatá stezka se bude turistům představovat také na Šumavě, a to v Kašperských Horách ve zdejších infocentru. Fotografické putování Šumavou po Zlaté stezce proběhne v Informačním středisku Kašperské Hory v pátek 7. června od 18 hodin. Těšit se můžete i na netradiční fotografie z ptačí perspektivy.

 

V sobotu 8. června pak proběhne rovněž v Kašperských Horách akce Kvetoucí poklady na Zlaté stezce. Na tematickou botanickou vycházku z infocentra do okolí Kašperských Hor se můžete vydat v 10 hodin dopoledne. A po celé odpoledne se bude Zlatá stezka představovat přímo v informačním středisku, kde si budete moci seznámit s ruční výrobou skelněných korálků.

Přehled akcí Zlatá stezka:

25. května od 11 hodin
Po Zlaté stezce k Čertovu kamenu s Pavlem Pavlem, Babylon u hasičské zbrojnice

7. června od 18 hodin
Fotografické putování Šumavou po Zlaté stezce, IS Kašperské Hory

8. června
Kvetoucí poklady na Zlaté stezce, botanická vycházka, začátek 10:00 IS Kašperské Hory
Zlatá stezka – historie sklářství na Šumavě a ruční výroba skleněných korálků, 13:00 -17:00 IS Kašperské Hory
 

foto: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT