Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Další nebezpečný doplněk stravy tentokrát obsahoval zakázanou látku - FOTO

12.11.2020 17:00

Státní zemědělská a potravinářská inspekce odhalila další nebezpečný doplněk stravy. Kapsle obsahovaly látku, která je v zemích EU zakázána. Mimo EU se v některých státech látka nabízí.

OxyElite

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) nařídila společnosti EDOXIS GROUP, s.r.o. z Prahy, aby neprodleně stáhla z trhu doplněk stravy USP LABS OxyELITEPro  v balení 90 kapslí, s označením data minimální trvanlivosti do 09 2022, šarže: LOT C0119976, Manufactured for USPlabs (Dallas, TX 75220), země původu: USA.

"Laboratorní rozbor v akreditované laboratoři SZPI potvrdil v doplňku stravy přítomnost v potravinách zakázané látky yohimbine (kůra bujarníku yohimbe) v množství 0,444 miligramů (mg) na 1 kapsli. Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1925/2006 nepřipouští přítomnost jakéhokoli detekovatelného množství uvedené látky v potravinách," uvedl tiskový mluvčí Státní zemědělské a potravinářské inspekce Pavel Kopřiva.

Výrobek prodejce dodal bez etikety v českém jazyce.

OxyElite 2

Inspektoři SZPI vzorek potraviny odebrali v rámci kontroly internetového prodeje na webu www.prohormony-cz.cz/.

V některých státech mimo EU jsou přípravky s látkou yohimbine nabízeny pro své údajné účinky na libido, ke kontrole hmotnosti aj.

Foto: Státní zemědělská a potravinářská inspekce

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT