Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Obchodní řetězec Lidl stahuje některé sýry. Podívejte se, které to jsou

31.10.2020 15:32

Lidl stahuje nebezpečné výrobky, které se mohly dostat k zákazníkům. Jedná se o dva druhy sýrů. Pokud jste takové sýry zakoupili, máte nárok na vrácení peněz i bez účtenky.

Lidl

Obchodní řetězec Lidl informoval o stahování plísňového sýru Brie de Nangis značky Milbrona od německého výrobce JERMI Käsewerk GmbH. Jedná se pouze o výrobek s datem spotřeby 31. 10. 2020 a identifikační značkou DE BW 331 EG.

"Ve jmenovaném výrobku byla prokázána přítomnost verotoxinů produkujících Escherichia (E.) coli. Verotoxiny tvořené E.coli mohou být původcem průjmových onemocnění," vysvětluje obchodní řetězec. U rizikových skupin, mezi které patří například těhotné ženy nebo kojenci a malé děti, může být průběh nemoci dokonce vážný.

Od německé značky JERMI Käsewerk GmbH Lidl stahuje také výrobek „Milbona“ Ziegenrolle cca 100g s identifikační značkou DE BW 331 EG bez rozdílu data spotřeby z trhu.

"Ve jmenovaném výrobku byla prokázána přítomnost bakterie Listerie monocytogenes, která může být původcem těžkých žaludečních a střevních onemocnění a symptomů podobných chřipkové infekci. U rizikových skupin (kojenci, malé děti, senioři, těhotné ženy a lidé se sníženou imunitou) může dojít k těžkému průběhu onemocnění," uvedl obchodní řetězec Lidl.

Výrobky můžete vrátit v jakékoliv prodejně Lidl. "Výrobek může být vrácen do jakékoliv prodejny Lidl. Kupní cena bude samozřejmě vrácena i bez předložení pokladního dokladu," informoval Lidl.

Foto: webové stránky obchodního řetězce Lidl

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT