Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Ředitel FN Plzeň se nechal naočkovat proti covidu-19, chce jít příkladem společnosti

07.01.2021 18:00

Z více než 4100 zdravotnických pracovníků projevilo zájem o očkování 75%, podobný zájem je i u nezdravotnických profesí, ve kterých pracuje 850 zaměstnanců.

Václav Šimánek_očkování_fb FN Plzeň

Epidemiologická situace v Plzeňském kraji je velmi vážná. V plzeňské fakultní nemocnici bylo k 5. lednu 2021 hospitalizováno 158 pacientů (335 v Plzeňském kraji), 39 z nich je na jednotkách intenzivní péče, 16 napojeno na umělou plicní ventilaci a dva pacienti na mimotělním oběhu.

V Plzeňském kraji přibylo za středu 6. ledna 795 potvrzených případů s nákazou covid-19.

Ředitel FN Plzeň Václav Šimánek a děkan Lékařské fakulty v Plzni Jindřich Fínek se nechali vakcínou proti Covidu – 19 naočkovat ve čtvrtek 7. ledna a vzkazují široké veřejnosti: „Očkování je jediná možná cesta, jak se vrátit k životu, který všichni pamatujeme. Moci jet kamkoli na dovolenou, beze strachu se potkávat s přáteli, užít si koncert či vidět jiné zpravodajství, než informace o číslech covid+. Chápeme obavy, které někteří lidé mají, bohužel, většinou plynou z dezinformací. V této době věřte odborníkům a přijďte se nechat naočkovat, ať můžeme začít zase normálně žít.“

O očkování je mezi zaměstnanci FN Plzeň velký zájem. Denně je ve FN Plzeň naočkováno více než 300 zdravotníků a celkové číslo očkovaných překročilo první tisícovku. V brzké době denní počet naočkovaných převýší číslo 500.

Foto: FB FN Plzeň

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT