Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zámecké zahrady ve Svojšíně ožijí! Chystá se zahradní slavnost

01.08.2013 14:01

Obrovský zájem loni sklidil nultý ročník Zahradních slavností v zahradách zámku ve Svojšíně. Organizátoři se proto rozhodli zavést tradici a také letos se slavnosti uskuteční. Proběhnou už v sobotu 3.sprna.

svojsin-8644

Zámek ve Svojšíně na Tachovsku po roce znovu ožije. Chystají se zámecké zahradní slavnosti, které v loňském roce vzbudily obrovský zájem návštěvníků. Letos se proto po nultém ročníku odehraje oficiálně první ročník a zvání jsou všichni, včetně rodin s dětmi. Přichystaný bude i program pro děti. Chybět nebude ani soutěž o nejlepší marmeládu.

Areál zámeckých zahrad ve Svojšíně se otevře úderem 10.hodiny dopolední, kdy se otevře pro všechny také řemeslný jarmark. během celého dne si budou moct návštěvníci prohlédnout nejrůznější výstavy, včetně velmi oblíbených květinových vazeb.

"Stejně jako v loňském roce zvou pořadatelé hospodyňky a kuchařky, aby přinesly k ochutnání své domácí marmelády, džemy nebo povidla a zúčastnily se soutěže o nejchutnější marmeládu nebo džem. Do soutěže je možné přihlásit libovolný počet vzorků a to do 15 hodin, vyhodnocení proběhne po 16. hodině,“ říká Miroslava Válová, předsedkyně spolupořádající místní akční skupiny Český Západ – Místní partnerství.

Děti se můžou těšit na divadelní vystoupení a nejrůzněší hry. Samozřejmostí josu hudební vystoupení a také v letošním ročníku dojde na ostřejší podívanou. Na nádvoří zámku se opět odehrají šermířská klání v podání skupinmy Harcíři z Rokycan.

Doprovodný program oficiálně začne hodinu po poledni na nádvoří. Lidé se můžou těšit na vystoupení country kapely M.H.S. nebo Plzeňských heligonkářů. Na pódiu vystoupí také silák Franta a od 18. hodin bude své hašlerky a jiné šlágry hrát Švejkband, v osm vystoupí Míša Leicht a známá bluegrassová kapela COP.

Předvoj slavností obstará Viktorka na Řípu už v pátek 2.srpna. "V předvečer slavností proběhne na návsi ve Svojšíně také loutkové představení Viktorka na Řípu v Autobuse linky 2015. Inscenace inspirovaná úspěchy plzeňských fotbalistů měla velký úspěch třeba v nedalekých Bezdružicích. Věříme, že stejně zaujme i diváky ze Svojšína a okolí,“ uzavírá Miroslava Válová.

FOTO: MAS Český západ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT