Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

V Horšovském Týně byl otevřen zrekonstruovaný most

01.12.2021 17:34

Od 1. prosince je v Horšovském Týně na Domažlicku oficiálně otevřený zrekonstruovaný most. Rekonstrukce si vyžádala několik desítek milionů korun. Most byl zcela uzavřen od května.

Most v HT zcela nové přemostění

Most v Horšovském Týně byl rekonstruován od konce května. Celkem si práce vyžádaly 38 milionů korun. Rekonstrukce mostu v celkové délce přemostění 37,5 m  byla realizována za jeho úplné uzavírky.

V rámci stavby bylo provedeno odstranění nosné konstrukce stávajícího mostu a ubourání horního povrchu spodní části stavby. Stávající plošné založení mostních podpěr bylo posíleno kořenovými mikropilotami. Pro přemostění řeky Radbuzy byla použita nosná konstrukce z předpjatých deskových prefabrikátů z vysokopevnostního betonu. Po obou stranách mostu byly provedeny železobetonové římsy v šířce 2,55 m, na římsy bylo osazeno ocelové zábradlí.

Oprava mostu byla dokončena dříve. „Most v Horšovském Týně byl zhotovitelem stavby předán do užívání o měsíc dříve a za to bych rád poděkoval. Jednalo se totiž o náročnější rekonstrukci, než bylo původně plánováno. Jsem si vědom, že omezení související s rekonstrukcí byla značná, ale věřím, že od teď most bude obyvatelům sloužit dlouho,“ uvedl náměstek hejtmanky pro oblast dopravy Pavel Čížek.

Součástí rekonstrukce bylo také provedení ochrany kulturních památek, sochy a kříže, které jsou v bezprostřední blízkosti mostu na levém břehu řeky. Dále byly provedeny opravy části objízdné trasy a to v části obce  Horšovský Týn, Polžic a Meclova v celkovém rozsahu 7 600 m2.

Stavba byla hrazena z investičních prostředků Státního fondu dopravní infrastruktury ve výši 85 % nákladů a ostatní náklady z prostředků Plzeňského kraje pro rok 2021. Cena za stavební práce díla včetně služeb, přeložek sítí a projektové dokumentace je 37,74 mil. Kč.

foto: Krajský úřad Plzeňského kraje

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT