Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

01.06.2024 18:21

Plzeňská muzejní noc nalákala davy lidí - FOTKY

Již 20. ročník Plzeňské muzejní noci nabídl v pátek 31. května veřejnosti nahlédnout nejen do muzeí netradičním způsobem. Připraven byl bohatý program. Podívejte se na FOTKY.

Obraz Kunda z Lán už má nového majitele! Přijel si pro něj Miroslav Kalousek, FOTKY

27.11.2014 15:07

Za 42 tisíc, na které se složil poslanecký klub, převzal místopředeseda TOP 09 Miroslav Kalousek obraz Kunda z Lán. Autorem je malíř Karel Švuger. Jde o reakci na vulgarismy prezidenta během Hovorů z Lán!

Miroslav Kalousek koupil obraz Kunda z Lán
Miroslav Kalousek koupil obraz Kunda z LánMiroslav Kalousek koupil obraz Kunda z Lán (2)Miroslav Kalousek koupil obraz Kunda z Lán (3)

Velké pozornosti se ve čtvrtek dočkala galerie Visio Art v Plzni, kde až do pátku probíhá výstava děl profesorů Střední umělecko-průmyslové školy Zámeček. Pro jeden z obrazů si totiž přijel místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek. Za 42 tisíc pořídil obraz Kunda z Lán malíře Karla Švugera.

Obraz je dílem malíře Karla Švugera, který jej vytvořil v poměrně krátké době jako reakci na vulgarismy ve výrocích prezidenta Miloše Zemana během Hovorů z Lán, které odvysílal Radiožurnál na začátku listopadu. Miroslav Kalousek zaplatil za obraz 42 tisíc, na které se složil poslanecký klub. Jak sdělil Kalousek davu přítomných novinářů, obraz půjde na jaře do dražby, jejíž výnos poputuje na dobročinné účel.

Malíř Karel Švuger vytvořil dílo za dva dny. Obraz je tvořen červenými, růžovými a oranžovými odstíny. Samozřejmě na něm nechybí kosočtverec a přímo v něm podobizna prezidenta republiky. Výstava v galerii končí v pátek.

Výroky prezidenta Miloše Zemana vyvolaly obrovské vlny vášně nejen v naší republice, ale i za jejími hranicemi. Prezident užil slovo, které figuruje také v názvu obrazu, v Hovorech z Lán v přímém přenosu ve spojení se skupinou Pussy Riot. Na internetu se následně objevila krom jiného i zremixovaná podoba výroku nebo nejrůznější vtipné koláže na téma konkrétního vulgarismu a prezident.

FOTO: Pavel němeček, www.orfoto.cz

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství