Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

V jedné z nemocnic v Plzeňském kraji muselo na výpomoc nastoupit šest vojáků

08.01.2021 13:54

Kvůli zhoršující se epidemiologické situaci nastoupilo do nemocnice v Domažlicích dalších šest příslušníků Armády ČR. Jedná se o vojáky, kteří ovládají poskytování první pomoci nebo základní ošetření raněných.

1

V Domažlicích bude pod dohledem nemocničních zdravotníků vypomáhat na covidových lůžkových stanicích nově šest vojáků. V nemocnici už od 28. prosince pracují i další dva členové armády, kteří jsou zařazeni v týmu pro antigenní testování.

O pomoc dalších vojáků požádala nemocnice hned počátkem roku z důvodu rostoucího počtu infekčních pacientů. „Vojáci s kurzem CLS budou pomáhat s péčí o covidové na lůžkách ARO, interních lůžkách i lůžkách následné péče například s fyzicky náročnými činnostmi, jako je manipulace s pacienty, hygiena, prevence dekubitů, případně doprovod na komplementární vyšetření. Případně budou pod přímým dohledem vykonávat i některé činnosti sester, jako je asistence u přípravy či distribuce léků,“ řekla hlavní sestra Domažlické nemocnice Jana Boučková.

Nyní už je hospitalizováno v Domažlicích přes 30 lidí s nákazou covid-19. Z nich je pět přímo intubovaných nebo jejichž stav vyžaduje dechovou podporu na lůžkách intenzivní péče. „Všichni tito pacienti potřebují mnohem individuálnější přístup ošetřovatelského personálu než běžní neinfekční pacienti, a péče o ně je tak personálně náročnější. Zároveň máme část zdravotníků na odběrových místech pro vyšetření nemoci covid,“ vysvětlil ředitel nemocnice Petr Hubáček.

Z nemocnic Plzeňského kraje vojáky dále využívá i Stodská nemocnice. Má jich k dispozici šest a rovněž na covidových pracovištích. V těchto dnech pak požádala o personální pomoc armádu i Klatovská nemocnice.

Foto: Nemocnice Plzeňského kraje

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT