Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Nádraží v Klatovech se zřejmě dočká rekonstrukce

29.10.2020 13:26

Správa železnic připravuje rekonstrukci výpravní budovy v další významné železniční stanici v Plzeňském kraji. V současnosti hledá projektanta, který vypracuje dokumentaci pro stavební povolení.

Klatovy nádraží HZSPK

Předmětem projektu je komplexní rekonstrukce památkově chráněné výpravní budovy z roku 1959. Celkové investiční náklady stavby se předpokládají ve výši 458 milionů korun.

Stavební práce by měly být zahájeny v březnu 2022, trvat by měly přesně dva roky.

Modernizovat se budou odbavovací haly a severní křídlo klatovského osobního nádraží. V odbavovací hale projdou renovací veřejná WC, současně budou upraveny prostory pro dopravce a pro komerční využití.

Ve druhém podlaží vznikne v rámci připravovaného autobusového terminálu zázemí pro řidiče autobusů. Ze severního křídla budovy sem budou přesunuty lékařské ordinace, které budou z odbavovací haly přístupné nově navrženým schodištěm a výtahem.

Práce budou rovněž zahrnovat rekonstrukci povrchů na 1. nástupišti a instalaci jednotného informačního a orientačního systému.

Foto: Milan Janoch

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT