Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Šumava dostala novou dávku sněhu - ZÁBĚRY Z KAMER

01.03.2017 10:16

Březen začal na Šumavě pořádnou dávkou sněhu. Sněžit začalo už během posledního únorového dne a další sněžení se navíc očekává. Podívejte se na záběry z webkamer!

5
52346imagejpg000M

Vypadá to, že zima se minimálně z hor ještě ani trochu odporoučet nechce. Šumava se tak dočkala po delší době nového sněhu a milovníci zimních sportů si tak ještě přece jen nejspíš přijdou na své.

Nejvíc sněhu podle všeho napadlo na Modravě a v oblasti Horské Kvildy. Poměrně podstatně se ale vylepšily i podmínky na Špičáku, kde napadlo až 20 čísel. Dobrou zprávou navíc je, že sněžit by mělo minimálně ve vyšších polohách hor i v dalších dnech.

Podle aktuální předpovědi pro Plzeňský kraj bude za studenou frontou proudit do regionu chladný vzduch. Ještě během středy by se měly sněhové srážky objevit i v polohách nad 400 metrů, postupně se budou objevovat zejména na Šumavě. teploty se odpoledne zastaví mezi 4 a 7 stupni, na horách se budou pohybovat okolo nuly.

V noci na čtvrtek a ve čtvrtek bude zataženo a opět se očekávají ve vyšších polohách sněhové srážky. V nižších polohách by se mělo jednat o dešťové přeháňky. Přidat by se měl ale silný vítr o rychlosti až 75 kilometrů v hodině. Teploty v noci budou mezi 4 a 1 stupněm, na horách okolo -2. Denní teploty budou v nížinách budou do 9 stupňů, na horách do 4 stupňů. 

Také v pátek by mělo být zataženo, srážky už se ale neočekávají.

FOTO: www.sumavanet.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT