Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Hledaný Tomáš Čermák se vyhýbá výkonu trestu, na internetu však vydal prohlášení - VIDEO

29.10.2023 17:54

Policie pátrá po muži, který se vyhýbá výkonu trestu. Viděli jste ho? Kontaktujte policii na lince 158.

Tomáš Čermák

V úterý 29. srpna vyhlásila policie pátrání po muži, který byl v červenci odsouzen na 5,5 roku za podporu a propagaci terorismu. Tomáš Čermák se výkonu trestu vyhýbá. „Na jmenovaného vydal Krajský soud v Plzni příkaz k dodání do výkonu trestu,“ potvrdila policejní mluvčí Iva Vršecká.

ČERMÁK TOMÁŠ

hledaný muž

Datum narození 7.2.1987

Pátrání vyhlášeno 29.8.2023

Bydliště - okres DOMAŽLICE

Nebezpečný NE

Ozbrojen NE

Nakažlivá nemoc NE

Státní příslušnost Česká republika (CZ)

Výška asi 185 cm

Zdánlivé stáří 35 až 45 let

Hledaný muž se však policistům stále vyhýbá. "V pátrání po hledaném Tomáši Čermákovi nadále pokračujeme a zabýváme se i informacemi ve virtuálním prostředí, kromě jiného i výroky uvedenými ve videu," doplnila nové informace policejní mluvčí Pavla Burešová.

Ve videu vzdává obdiv Rusku a uráží některé české politiky. Jedním z nich je i ministr vnitra Vít Rakušan. "Neumíš ani lidi zavírat pořádně do kriminálu," zní z úst Čermáka. Veřejně na video reagoval také zmíněný ministr vnitra. "Člověk, který byl odsouzený za výzvy k násilí a schvalování terorismu, neunesl odpovědnost za svoje činy a utekl. Tváří se, že do Ruska. Je pozoruhodné, že někdo, kdo si stěžuje na údajnou nesvobodu v Česku, spatřuje vzor v zemi, kde se válce nesmí říkat válka, kde kritizovat armádu je vlastizrada a kde nepohodlní lidé buď padají z oken, nebo s nimi padají letadla. Je jen otázka, jestli pár let v českém vězení nakonec není lepší varianta než doživotí v Putinově totalitě," uvedl Rakušan na síti X. Odkaz na video ZDE.

Foto a video PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte