Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

I když nezaměstnanost kvůli pandemii roste, Plzeňský kraj se stále drží

07.12.2021 10:50

Úřad práce vyhodnotil situaci v oblasti nezaměstnanosti napříč republikou. Plzeňský kraj má dle analýzy ve srovnání s ostatními kraji velmi nízkou nezaměstnanost a tím se řadí mezi pětici nejlepších v Čechách.

IMG_1126

Aktuální situace, kdy pandemie onemocnění covid-19 ovlivnila celý svět, významně zasáhla také náš kraj. Proto jsem velmi ráda, že ve srovnání s ostatními kraji udržujeme nízký počet nezaměstnaných obyvatel kraje i v tomto náročném období. Hodnota 2,6 % nezaměstnaných řadí Plzeňský kraj na přední místa v celé České republice. Ve spolupráci s Krajskou hospodářskou komorou Plzeňského kraje a Úřadem práce Plzeň monitorujeme trh práce a snažíme se zareagovat tak, abychom využili veškeré naše možnosti k pomoci těm, kteří o práci přišli nebo ji dlouhodobě hledají,“ říká hejtmanka Ilona Mauritzová.

Ke konci října letošního roku se Plzeňský kraj se svými 2,6 % nezaměstnaných zařadil mezi pětici nejlepších krajů v České republice. Dlouhodobě vysokou nezaměstnanost pak mají kraje Ústecký a Moravskoslezský s hodnotou více než 5 %. Průměr v nezaměstnanosti na ČR pak je hodnota 3,4 %.

V Plzeňském kraji je nejvyšší počet nezaměstnaných k 31. říjnu na Rokycansku se 3,15 %, následuje Domažlicko s 2,93 % nezaměstnaných. Naopak nejnižší hodnotu vykazuje okres Plzeň-jih s 2,16 % nezaměstnaných obyvatel.

„Hodnota nezaměstnanosti v Plzeňském kraji je nízká i přesto, že některé firmy omezovaly výrobu, jako například ve společnosti Panasonic na Borských polích v Plzni. Tam by se změny měly dotknout až 500 zaměstnanců. V tomto případě hledáme cestu společně s Plzeňským krajem a Úřadem práce v Plzni“ říká předsedkyně Rady hospodářské a sociální dohody Plzeňského kraje a ředitelka Krajské hospodářské komory v Plzeňském kraji Radka Trylčová a dodává: „Pro tyto zaměstnance je třeba zjistit evidenci v databázi Úřadu práce Plzeň, poradenství a především jednání s lokálními firmami, které o ně již nyní podle našich informací projevily zájem“.

 

foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT