Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Konec října bude celkem teplý, pak se ochladí

24.10.2016 7:01

Poslední říjnový týden přinese teploty i okolo 15 stupňů, v noci ale mohou klesat i pod bod mrazu. V dalších týdnech už se bude navíc ochlazovat.

nebe QAP FOTO

Podle nové měsíční předpovědi do 20. listopadu nás čeká už postupné ochlazování. I když v posledním říjnovém týdnu můžeme počítat s teplotami i okolo 15 stupňů, v noci budou klesat postupně pod nulu a bude se ochlazovat i přes den.

"V prvním týdnu předpovědi (24.-30.10.) budou průměrné teploty vzduchu obdobné, jako byly v uplynulých třech týdnech. V dalších třech týdnech (31.10.-20.11.) budou teploty vzduchu postupně klesat a budou se pohybovat převážně kolem dlouhodobého průměru odpovídajícího roční době. Období jako celek očekáváme teplotně průměrné. I srážkově očekáváme něsledující období průměrné," informoval ČHMÚ.

První polovina týdne bude teplá, pak přijde ochlazení...

V tomto týdnu bude teploty v prvních dnech ovlivňovat příliv teplého vzduchu. V úterý už bude ale přes naše území přecházet studená fronta, která počasí ovlivní.

V pondělí nás čeká zataženo až oblačno, ojediněle mrholení a na severozápadě místy déšť. Nejvyšší teploty vystoupí mezi 9 až 13 stupňů, při zmenšené ovlačnosti až na 15.

V úterý bude zataženo až oblačno, zpočátku ojediněle i polojasno. Postupně se ale objeví déšť nebo přeháňky. Přes den naměříme 12 až 16 stupňů, místy až okolo 18. V noci klesnou teploty mezi 10 a 6 stupňů.

Středa bude převážně oblačná, ojediněle se objeví i přeháňky a nad 900 metrů smíšené srážky. Nejnižší noční teploty klesnou mezi 8 až 4 stupně, nejvyšší denní vystoupí mezi 8 až 12.

Ve čtvrtek nás čeká oblačno až zataženo a ojediněle slabý déšť. Nejnižší noční teploty budou mezi +3 až -1 stupněm, nejvyšší denní mezi 7 až 11.

Pátek přinese oblačnou oblohu, přechodně bude až polojasno. Ráno se ale ojediněle objeví mlhy. V noci naměříme 6 až 2 stupně, přes den pak 9 až 13.

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí podle ČHMÚ: "Oblačno až zataženo, přechodně až polojasno. Ojediněle, na severu místy občasný déšť. V závěru období srážky četnější a na horách postupně sněhové. Nejnižší noční teploty 8 až 3 °C. Nejvyšší denní teploty 10 až 15 °C, v závěru období ochlazování."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT