Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

01.06.2024 18:21

Plzeňská muzejní noc nalákala davy lidí - FOTKY

Již 20. ročník Plzeňské muzejní noci nabídl v pátek 31. května veřejnosti nahlédnout nejen do muzeí netradičním způsobem. Připraven byl bohatý program. Podívejte se na FOTKY.

Na cestování po kraji mohou lidé ušetřit! Poradí jim nová aplikace "Tarifní poradce"

18.07.2019 12:52

Cestujícím, kteří využívají v Plzeňském kraji veřejnou dopravu, pomůže ušetřit peníze nová aplikace. Tarifní poradce jim vyhledá spoje, které vyjdou cenově výhodně. Čtěte podrobnosti!

zdroj: ČSAD Autobusy Plzeň

V rámci integrované dopravy v Plzeňském kraji začala fungovat nová aplikace "Tarifní poradce". Jedná se o vyhledávač, který je možné využít pro vyhledání spojů veřejné dopravy a k výběru takového typu jízdného, aby cestující cestoval za nejvýhodnější cenu.

V rámci projektu CONNECT2CE z programu Interreg CENTRAL EUROPE byl za spolupráce Krajského úřadu Plzeňského kraje a společnosti POVED vytvořen tarifní poradce, aplikace pro ty cestující, kteří využívají veřejnou dopravu v Plzeňském kraji a nemají dosud jasno, jaké zóny při svých cestách využijí či jestli se jim cestování veřejnou dopravou vyplatí. "Aplikace Tarifního poradce je dalším bonusem pro cestující v Integrované dopravě Plzeňska. Ušetřit díky ní mohou především cestující z odlehlých oblastí kraje, odkud je dojížďka nákladnější," řekl Pavel Matouš, koordinátor a administrátor projektu CONNECT2CE.

Aplikace vznikla za finanční podpory programu Interreg CENTRAL EUROPE a najdete ji na webových stránkách organizátora veřejné dopravy POVED v sekci Veřejná doprava – Jak začít využívat veřejnou dopravu v kraji – Najděte si spojení, nebo na zkrácené adrese plzenskejizdne.cz. "V aplikaci si zvolíte odkud kam chcete cestovat, aplikace vám nabídne nejbližší spoje a řekne, přes jaké zóny vaše cesta povede. Tarifní poradce vám nabídne předplatné a případně porovná s jízdným, které v současné době platíte. V případě požadavku budete přesměrováni na e-shop, na kterém si můžete dobít Plzeňskou kartu či koupit předplatné," dodala Anna Müllerová ze společnosti POVED, která se na vzniku tarifního poradce podílela.

Aplikace by se v příštím roce měla ještě rozšířit...

V rámci prezentace tohoto projektu byly zveřejněny záměry dalšího rozvoje, a to zejména zprovoznění aplikace pro zakoupení jízdného v mobilu. V Plzni již existují aplikace Moje Plzeňská jízdenka a Virtuální Plzeňská karta, ale jízdné zakoupené či evidované v této aplikaci je zatím odbavováno jen v městské dopravě, tj. u dopravce PMDP. Pro cestující v celém kraji se s uvedenou aplikací počítá od června příštího roku, kdy v kraji vyjede nový autobusový dopravce ARRIVA.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství