Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

01.06.2024 18:21

Plzeňská muzejní noc nalákala davy lidí - FOTKY

Již 20. ročník Plzeňské muzejní noci nabídl v pátek 31. května veřejnosti nahlédnout nejen do muzeí netradičním způsobem. Připraven byl bohatý program. Podívejte se na FOTKY.

Nová pravidla pro nošení roušky platí od 25. května

24.05.2020 15:00

Od pondělí 25. května platí nová pravidla pro nošení roušky. Kde ji musíte nadále mít a za jakých podmínek ji naopak můžete sundat? Přehledně a jasně...
 

d

Kde musíte mít roušku od 25. května?

  • všechny vnitřní prostory mimo bydliště (obchody, divadla, kina, čerpací stanice apod., nadále platí dodržování min. odstupu dvou metrů)
  • prostředky veřejné dopravy včetně taxislužeb
  • při blízkém kontaktu s jinou osobou (vyjma členů jedné domácnosti) - rouška je nutná tam, kde se nachází dvě osoby v bližší vzdálenosti než dva metry

Při návštěvě restaurace - Roušku lze sundat pouze během konzumace u stolu, nasadit si ji musíte vždy, když se vzdálíte od stolu. Obsluhující personál musí mít roušku vždy.

Při návštěvě aquaparku, bazénu, koupališť (krytých i nekrytých) - Při koupání můžete roušku sundat.

Návštěvníci jsou povinni nosit roušku při jakémkoliv pohybu v areálu koupaliště, s výjimkou pobytu na podložce nebo lehátku u přírodních a nekrytých (venkovních) umělých koupališť, chůze k dosažení vstupu do vody za účelem koupání a vlastního koupání (rouška se odkládá na podložce nebo lehátku). V případě pouhého pobytu při břehu koupaliště či bazénu, např. z důvodu dohledu nad koupajícími se dětmi, je nutno roušku ev. jiný ochranný prostředek dýchacích cest, používat podle aktuálně stanovených opatření.

Při návštěvě vnitřních prostor zoo - Návštěvníci i zaměstnanci jsou povinni používat ochranné prostředky dýchacích cest.

Organizovaný trénink sportovců na venkovním či vnitřním sportovišťi - Sportovci v době tréninku nebo zápasu nejsou povinni nosit ochranný prostředek dýchacích cest (nos, ústa), který brání šíření kapének.

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství