Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Srážka vlaku s autem u Nýřan! Auto nedobrzdilo před přejezdem

11.12.2014 8:41     11.12.2014 9:27

V pořadí už druhá srážka vlaku s autem v tomto týdnu zaměstnala složky IZS v regionu. Tentokrát došlo k nehodě na severním Plzeňsku u Nýřan. Na vině je nejspíš opět nepozornost řidiče!

686T0596

Ke srážce vlaku s osobním autem došlo krátce před půl devátou ráno na železniční trati mezi Kamenným Újezdem a Nýřany na severním Plzeňsku. Jen se štěstím se nikomu nic nestalo a výrazné omezení neplatilo ani na silnici, ani přímo na železnici. Příčiny nehody jsou stále v šetření, nejspíš je za vším ale opět nepozornost.

K nehodě došlo na železničním přejezdu u obce Kamenný Újezd. "Nehodu jsme měli hlášenou v 8:24. Podle prvotních výsledků šetření řidič osobního auta nedobrzdil před železničním přejezdem a následně došlo ke střetu s projíždějícím vlakem. Nehoda se obešla naštěstí bez zranění. Dechové zkoušky na alkohol byly u řidiče auta i strojvůdce negativní," řekl QAPu mluvčí policie Jan Koželuh.

Policie příčiny nehody i nadále šetří. V tomto týdnu jde přitom už o druhou nehodu, při které došlo ke střetu vlaku s autem na železničním přejezdu. Hned v pondělí ráno vjel 19letý řidič ve Staňkově na Domažlicku na přejezd ve chvíli, kdy svítila výstražná signalizace. V kolejích zůstal stát přímo před vlakem. Také v tomto případě se děsivá nehoda obešla jako zázrakem bez zranění. Další podrobnosti se dočtete v článku Ve Staňkově se srazil vlak s autem! Mladý řidič přehlédl červenou na přejezdu.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství