Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Velké divadlo čeká rekonstrukce teras

13.10.2013 18:49

V případě přidělení dotace z evropských fondů čeká Velké divadlo rekonstrukce teras. Rozpočtové náklady byly vyčísleny na padesát milionů.

divadlo jktyla

Zastupitelstvo města Plzně schválilo odůvodnění veřejné zakázky Divadelní terasy - Úprava jihozápadní části sadového okruhu historického jádra města Plzně. S rekonstrukcí město ale začne, pokud získá dotaci z evropských fondů.

Při dalším stupni zpracování projektové dokumentace byly rozpočtové náklady stavby vyčísleny na necelých 50 milionů korun bez daně z přidané hodnoty, čímž se tato veřejná zakázka těsně přiblížila kategorii významných zakázek podle zákona o veřejných zakázkách.

Objekty, kde došlo ke zvýšení nákladů oproti dokumentaci pro stavební povolení, jsou především: izolace podzemních prostor DJKT, doplnění mobiliáře na komunikacích, nová technologie fontány koule v sadech Pětatřicátníků, dlažby a zábradlí na terase divadla, větrací šachta kolektoru DJKT, zakládání objektu vlivem přesnějšího vymezení stávající opěrné stěny vzhledem k záporovému pažení.

Předpokládaný podíl nákladů části investice po dokončení spravované Správou veřejného statku města Plzně bude zhruba 22,97 mil. Kč a Divadlem J. K. Tyla bude zhruba 26,28 mil Kč.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství