Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Plzeňský kraj mají dnes zasáhnout velmi silné bouřky!

14.06.2020 10:21     14.06.2020 12:59

Vysoký stupeň nebezpečí platí nejen v Plzeňském kraji, nově už jen ale na některých místech. Výstrahu vydal Český meteorologický ústav. Kromě bouřek mohou přijít i lokální přívalové deště.

nebe nad Plzní_QAP foto (1)
chmu

Výstraha přes silnými bouřkami platí v celé ČR. Vysoký stupeň nebezpečí platí až do nedělní 22. hodiny v části Plzeňského kraje (Kralovice, Nýřany, Plzeň, Rokycany, Stříbro, Tachov), na ostatních místech v kraji ČHMÚ snížil stupeň nebezpečí na nízký. Pro některá místa platí i výstraha na povodňovou bdělost. V Plzeňském kraji jde v případě povodní o nízký stupeň nebezpečí. Vyšší pravděpodobnost prudkých vzestupů vodních toků je i na Šumavě.

"Očekává se výskyt velmi silných bouřek s přívalovými srážkami s krátkodobými úhrny kolem 60 mm a kroupami. V opakovaných bouřkách může napršet v součtu i kolem 80 mm," informují meteorologové.

Podle ČHMÚ může přijít lokálně i přívalový déšť s možným intenzivním odtokem vody ze svahů, rychlým rozvodněním malých toků a suchých koryt, zatopení podchodů, podjezdů, sklepů, podemletí komunikací nebo jejich zanesení unášeným materiálem apod.

Nárazy větru mohou lámat větve, vyvracet stromy. Nebezpečí představují také kroupy a blesky. Meteorologové doporučují zajistit si majetek, zabezpečit, okna, skleníky, nevstupovat do proudící vody a zatopených míst.

Už během soboty měli hasiči v České republice kvůli bouřkám napilno. Silné bouřky ale byly hlavně mimo území západních Čech. "Celkem vyjeli hasiči od 12:00 hodin do půlnoci k 600 událostem. Po půlnoci se již situace uklidnila. Nejvíc zásahů jsme zaznamenali v kraji Zlínském, Jihomoravském, Pardubickém, Středočeském a v hlavním městě," uvedla Nicole Studená, mluvčí HZSČR.

 

ilustrační foto

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT