Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

02.06.2024 12:14

Kvúli zaplavení byl v Plzni neprůjezdný Rondel

Hasiči odčerpali vodu, nyní je místo již průjezdné

02.06.2024 11:10

Region zasáhly bouřky!

Výstraha před bouřkami platí v celém Plzeňském kraji až do dnešní 20. hodiny

Pozor na silnicích! Po přívalových deštích jsou na některých místech naplaveniny

09.07.2021 10:30

Štěrk, kamení a bláto, to se teď vyskytuje na některých komunikacích po bouřce a přívalových deštích, které včera zasáhly Plzeňský kraj. Stav vodních toků monitorují i policisté.

privalovy dest horni lukavice (1)

"V souvislosti se vzniklými událostmi, které jsou spojené s přívalovým deštěm, se mohou na některých komunikacích místy objevit naplaveniny z přilehlého okolí, a to v podobě štěrku, kamení či bláta. Policisté apelují na řidiče, aby se na silnicích chovali ohleduplně, snížili svou rychlost jízdy a plně se věnovali řízení vozidla. Policisté monitorují i stav vodních toků," uvádí mluvčí policie Veronika Hokrová.

Hasiči stále ještě likvidují následky bouřek, na některých silnicích se ale ještě mohou objevit padlé stromy či popadané větve. V souvislosti s bouřkou evidují hasiči více než stovku zásahů.

"V rámci běžného výkonu služby policisté monitorují i stav vodních toků v teritoriu krajského města, a to v součinnosti s dobrovolnými hasiči. V Plzni části Koterov je aktuálně neprůjezdná ul. Na Břehu, kterou využívají zejména cyklisté pro směr jízdy na Božkov a opačně. Stejně tomu je i u cyklostezky mezi Starým Plzencem a Koterovem, která je také neprůjezdná," říká Veronika Hokrová.

Policisté apelují na řidiče, aby se na silnicích chovali ohleduplně, snížili svou rychlost jízdy a přizpůsobili jízdu stavu a povaze vozovky, svým schopnostem, plně se věnovali řízení vozidla a eliminovali tak případné riziko kolize. Situace na komunikacích se může nadále měnit podle stavu hladiny vodních toků.

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství