Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Výluky na tratích v regionu přeruší provoz vlaků

15.02.2016 12:23

Cestující vlaky v Plzeňském kraji musí v příštích týdnech počítat se změnami. Výluky přeruší provoz hned na několika tratích. Přinášíme podrobnosti.

RegioShark křest

Práce SŽDC na několika tratích v regionu budou znamenat v příštích týdnech komplikace pro cestující. Vlaky nahradí autobusy. Jako první odstartovala výluka na trati Plzeň - Cheb.

Od pondělí 15. února odstartovala výluka na hlavní trati Plzeň - Cheb v úseku mezi Stříbrem a Svojšínem. Výluka platí vždy od 7:40 do 15:20 a potrvá do 18. února. "Za rychlíky a SC pendolino pojede náhradní autobusová doprava v úseku Stříbro - Planá u Mariánských Lázní. Za osobní vlaky pojede náhradní autobusová doprava v úseku Stříbro - Svojšín," upozorňuje mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová.

Na stejné trati pak bude pokračovat výluka i 19. a 20. února vždy od 7:40 do 15:20, tentokrát v úseku Pňovany - Stříbro. "Za rychlíky a SC pendolino pojede náhradní autobusová doprava v úseku Plzeň hlavní nádraží - Stříbro, za spěšné vlaky pojede náhradní autobusová doprava v úseku Pňovany - Stříbro," dodává mluvčí drah.

Dál navíc pokračuje výluka na trati Rokycany - Nezvěstice, a to až do 28. února. Jde o večerní výluku mezi Rokycany a Mirošovem v trvání vždy od 20:50 do 23:59. V úseku jezdí autobusy místo celkem čtyř osobních vlaků.

Nepřetržitá výluka se pak chystá na Rokycansku od 1. března. Týkat se bude úseku Rokycany - Příkosice a potrvá až do poloviny května. Podrobnosti k výluce České dráhy teprve zveřejní.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT