Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Zdravotníci se očkují už v celém kraji, vakcíny se dočkají i první pacienti

12.01.2021 14:00

Očkování probíhá nejenom ve Fakultní nemocnici Plzeň, ale také ve všech nemocnicích Plzeňského kraje. V příštím týdnu se bude vakcína aplikovat i v domovech pro seniory a se zvláštním režimem.

Očkování v Nem. PK

V nemocnicích Plzeňského kraje (Do skupiny patří čtyři nemocnice akutní péče v Domažlicích, Klatovech, Rokycanech a Stodu a dvě nemocnice následné péče s léčebnou rehabilitací v Horažďovicích a na Svaté Anně u města Planá) začalo v úterý 12. ledna dopoledne očkování zdravotníků proti onemocnění covid-19. "První den očkování si personál ověřoval hlavně náročnost přípravy vakcíny, průběh očkování i administrativu. Vše probíhalo bez komplikací," uvedl mluvčí nemocnic Jiří Kokoška.

Na řadu přišli především lékaři a sestry, kteří jsou nejčastěji v kontaktu s covidovými pacienty. "Zítra bude očkování pokračovat a kromě nemocničních zdravotníků se bude týkat už také prvních pacientů a od středy i kolegů ze zdravotnické záchranné služby. V příštím týdnu pak mobilní očkovací týmy vyrazí přímo do terénu, konkrétně do domovů pro seniory a do domovů se zvláštním režimem, kde budou očkovat zaměstnance i klienty," dodal Jiří Kokoška.

Foto: Nemocnice PK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT