Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

01.06.2024 18:21

Plzeňská muzejní noc nalákala davy lidí - FOTKY

Již 20. ročník Plzeňské muzejní noci nabídl v pátek 31. května veřejnosti nahlédnout nejen do muzeí netradičním způsobem. Připraven byl bohatý program. Podívejte se na FOTKY.

Nejtvrdší hasiči míří do Přeštic! Chystá se velké klání nejtěžší hasičské soutěže

20.08.2019 12:02

Závody "Toughest Firefighter Alive" jsou nejtěžší hasičské klání a pro diváky je velmi atraktivní. Nyní se chystá historicky první závod v Přešticích. Bude to velká podívaná!

hasiči

Hasičská závodní sezóna je v plném proudu. Na "nejtvrdší" hasiče se v tomto týdnu mohou zájemci a fanoušci vyrazit podívat do Přeštic.

V sobotu 24. srpna bude areál Přeštické loděnice patřit závodu "Přeštický hasič". Start je na programu v 10 hodin dopoledne.

"Ačkoliv se jedná o historicky 1. ročník této soutěže u nás, je to zároveň finální závod Šumavské ligy v TFA disciplínách. Závody v TFA disciplínách jsou nejnáročnější hasičskou soutěží, která svými podmínkami simuluje práci hasiče při zásahu," láká Veronika Tučková ze sboru dobrovolných hasičů Přeštic.

Závody TFA jsou z hlediska diváků velmi atraktivní. Faktem ovšem je, že hasiči se při nich skutečně vydají ze všech sil. "Hasič je ustrojen do kompletního zásahového obleku včetně obuvi, přilby a dýchacího přístroje. K vidění zde tedy hasiči a hasičky v plné zásahové zbroji, jak například roztahují a smotávají hadice, transportují 80 kilogramů vážící figurínu, zdolávají dvoumetrovou bariéru nebo například přemisťují dvakrát dvacet kilogramů zátěže tunelem," pokračuje Veronika Tučková s tím, že chybět nebude ani oblíbený hammerbox.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství