Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

SZPI uzavřela sál restaurace v Nebílovech - FOTKY

13.03.2017 7:59

Státní zemědělská a potravinářská inspekce nechala uzavřít sál restaurace v Nebílovech na Plzeňsku. V podniku našla myší trus i další nepořádek.

1
1342

Inspektoři v posledních týdnech znovu vyrazili na obhlídky obchodů, restaurací a dalších zařízení v regionu. Kontrolou prochází stav zásob, jejich skladování, ale i obecné hygienické podmínky. A také v uplynulých dnech museli inspektoři uzavírat některé prostory.

Ne zrovna na výbornou dopadla kontrola restaurace "Hostinec U Bendů" v Nebílověch na jižním Plzeňsku. Inspektoři tam objevili myší trus. Nelíbily se jim ani další záležitosti. Podle informací SZPI byl v podniku výrazně zanedbaný úklid a nečistoty se objevovaly i jinak na podlaze a stěnách. Uzavření si ale nakonec vyžádala jen část restaurace, a sice sálu.

O zrušení uzavření rozhodují inspektoři při opakované kontrole.

SZPI může na špatný stav obchodů a provozoven upozorňovat i veřejnost...

Státní zemědělská a potravinářská inspekce nepodniká kontroly jen výhradně na základě vlastních podezření a zjištění, ale přijímá také podněty od veřejnosti. Pokud se tedy někomu nezdají podmínky například v prodejnách, ale i v restauracích a podobných podnicích, může se obrátit přímo na inspektory přes speciální formulář na webu SZPI zde.

Veřejnost může využívat také informační linku 542 426 625, která je v provozu vždy v pondělí a ve středu od 8:00 do 15:30.

FOTO: SZPI

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT