Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

V Přešticích a na dalších místech se chystá rozsvícení stromů, letos bez diváků

25.11.2020 16:15

Většina měst v Plzeňském kraji rozsvítí vánoční strom tento víkend. Všude ale bez diváků, ti mohou rozsvícení sledovat většinou online. V Přešticích budou lidem pouštět koledy mobilním rozhlasem.

prestice8

Přeštice rozsvítí vánoční strom v neděli 29. listopadu v 18:00 a pokusí se zajistit lidem alespoň online přenos. "Vánoční strom rozsvítíme bez veřejnosti, budeme zkoušet live přenášet po sociálních sítích," uvedla Martina Míšková, ředitelka KKC Přeštice.

Lidé uslyší v mobilním rozhlase koledy. "Mobilním rozhlasem a veřejným městským rozhlasem poběží cca 15minutové pásmo, složené z koled, které nazpívají děti z našich obou mateřských škol, dále zazní vánoční přání a poděkování partnerovi akce," uvedla Martina Míšková, ředitelka KKC Přeštice.

V Plzni na náměstí už stojí strom dovezený z Kařezu. V těchto dnech probíhá dozdobování (psali jsme zde). Také v západočeské metropoli bude rozsvícení v neděli 29. listopadu bez diváků. Sledovat online přenos budou moci lidé na facebooku města Plzně.

V Domažlicích bude strom svítit také o víkendu. I tady se rozsvítí bez veřejnosti. "Epidemie koronaviru výrazně ovlivní i tradiční akce, které se konají v závěru roku v Domažlicích. Od soboty 28. listopadu bude rozsvíceno vánoční osvětlení centra města včetně vánočního smrku na náměstí, ale každoroční slavnost spojená s premiérovým rozsvícením se letos konat nebude," informuje Josef Babor z tiskového oddělení domažlické radnice.

Čtrnáct metrů vysoký smrk zdobí od pondělí i stříbrské náměstí. „První rozsvícení proběhne na adventní neděli, bohužel, bez tradičních doprovodných akcí. Nicméně, celá akce, jak se strom zdobí a také proslovy zástupců města budou natočeny na video a umístěny na sociální sítě a také na stránky města,“ uvedl starosta Martin Záhoř.

Také v Klatovech se chystají na rozsícení vánočního stromu online. "Vážení Klatované, v letošním roce vás zveme na netradiční online rozsvícení vánočního stromu, které se uskuteční na klatovském náměstí 29. listopadu 2020 od 18:00 hodin. Živě ho můžete sledovat na našem městském Facebooku nebo na Facebooku Městského kulturního střediska," uveřejnilo vedení města pozvánku na svém facebooku. 
 

foto: rozsvícení vánočního stromu v Přešticích 2019 / Milan Janoch

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT