Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

16.06.2024 14:15

Tragická nehoda zastavila provoz na dálnici, na D5 zemřel motorkář

Nehoda se stala dopoledne u Loděnice ne Berounsku ve směru na Prahu

Zelený čtvrtek byl na Kalikováku ve znamení CODY - FOTKY

25.03.2016 18:40

Kromě velikonočních specialit k jídlu a pití nabídl Kalikovák i hardrockovou lahůdku. Karlovarskou CODU..

 

_DSC6270

Jedna z nejlepších českých hardrockových kapel hraje už neuvěřitelných 31 let. Její vznik se datuje k jaru 1985 – od té doby se stala nedílnou součástí naší rockové scény.

„CODA vznikla z hudebníků kapel INGOT (Robert Brácha Šobin a Karel Idlbek) a RADIKÁL (Karel Hrabák, Martin Uxa) na podzim roku 1984. Pak přišel zpěvák Honza Hašek a všechno to začalo,“ upřesňuje začátky kapely zpěvák a klávesák Martin Uxa

CODA už za bolševika nesměla chybět  na žádném festivalu. Kapela dokonce vyhrála celostátní festival Politické písně 1987 :-), do kterého byla nuceně přihlášena karlovarským kulturním střediskem. Jenže pak přišel zákaz činnosti..

„Jako kapela jsme měli největší krizi na konci roku 1991. To jsme se po období nesmyslných zákazů a hádek rozpadli. Karel Idlbek a Martin Uxa založili kapelu Wild Son a Honza Haško se Šobinem zakotvili v kapele Bagr. Po krátké době svého působení se kapela Wild Son začátkem roku 1992 přejmenovala na Codu." vzpomíná Martin.
Od 4. 3. 2013 hraje Coda ve složení Honza Haško - zpěv, Martin Uxa - klávesy, zpěv, Ondra Lukeš - kytara, zpěv, Robert Brácha Šobin - basová kytara, zpěv a Filip Milko - bicí.

V Plzni má CODA slušný fanklub a podle toho včerejší večer vypadal. Atmosféru ještě podtrhl fakt, že se na Velký pátek nevstávalo do práce. K tomu dobrá dvanácka z Plzně a, pro zpestření,  piva z Knížecího pivovaru v Plasích.

Další akce se chystá na Kalikováku právě na sobotu 26. března. Zahraje Ferat a na čepu si Kalikovák na celé Velikonoce připravil dvě speciality.  Velikonoční Bock 16°, speciální várku velikonočního, svrchně kvašeného polotmavého speciálu a pro změnu desetistupňového Zelenáče!

Foto: Martin Hanáček


 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
EUC
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte