Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Máte čipovaného pejska? Nezapomeňte ho registrovat!

29.11.2014 8:03

Blíží se vánoce a slavení silvestra a s nimi se také každoročně navyšuje počet ztracených psích miláčků. Majitelé už od adventu bývají nepozorní a na poslední den roku pak oslavy mnohdy dokonají své. Pokud jste psa nechali čipovat, nestačí to. Nezapomeňte čip zaregistrovat!

Max (1)

Majitelé psů si při přípravách na Vánoce přestávají dávat pozor na své mazlíčky. Oslavy konce roku pak čtyřnohým přátelům člověka mnohdy dodají poslední kapku. Po svátcích se tak tradičně plní útulky zatoulanými pejsky. Přitom stačí tak málo, dávat pozor a čipovat.

"Operátoři Národního registru majitelů zvířat přijímají právě o adventních víkendech více než dvojnásobek hlášení o ztracených a nalezených psech oproti stavu ve zbývající části roku," uvádí web registru, kde si majitel musí svého miláčka přihlásit.

"Řada majitelů, kteří si sice nechali označit psa mikročipem, jej však zároveň nezaregistrovali do klientské databáze, která jim rychle a účinně pomůže s návratem pejska domů. A to i o svátečních dnech. Spoléhají se buď na to, že registraci za ně automaticky zařídil veterinář při označení mikročipem, nebo že stačí registrace na místním, obecním nebo městském úřadě," pokračuje info NRMZ.

"Vůbec jsem netušila, že se to musí ještě někde hlásit. Až kamarádka mi vše vysvětlila, veterinář rozhodně ne," vysvětluje paní Hanka ze Starého Plzence. Podobně jako paní Hanka jsou na tom i další majitelé zvířat. Pokud chcete o čipování více informací, koukněte na web registru nebo se informujte u odborníka. Čipování vyjde zhruba na 600 korun a některá města dokonce na registraci psa přispívají, pokud platíte poplatek.

 

foto: QAP.CZ

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
PK právník pracovní místo
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT