Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Kontroly pejskařů v Plzni pokračují i v parném létě. Tentokrát na Světovaru

07.08.2018 13:53

Kontroly, které se zaměřují na pejsakře a dodržování vyhlášky, probíhají v Plzni v letošním roce ve velkém. Tentokrát šli do terénu strážníci a zástupci obvodu na Světovaru.

P8060828

Pejskaři na plzeňském Světovaru byli pod důkladným dohledem. V tomto týdnu proběhla další ze sérii mimořádných kontrol pejskařů, které letos probíhají. Spolu se strážníky jsou tradičně v terénu i zástupci jednotlivých obvodů.

"Kontrola zaměřená na dodržování pejskařů, která trvala zhruba hodinu a půl, se tentokrát přesunula do lokality Světovar. Strážníci se jako při těch předchozích kontrolách zaměřili na to, jestli osoby vedoucí psy mají své čtyřnohé miláčky poctivě očipované, zaevidované a mají za ně zaplacený místní povinný poplatek. Velká pozornost byla věnována také tomu, jak důsledně po nich majitelé uklízí exkrementy a zda je nenechávají volně pobíhat v místech, kde to zakazuje městská vyhláška," říká mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Kontroly tentokrát dopadly na výbornou, všichni prošli bez problémů a nedošlo k žádnému porušení povinností vyplývající z městské vyhlášky. Za to si vysloužili pejskaři i malý dárek.

Pejskaři se nicméně musí mít dál na pozoru, a to na celém území města. "Kontrolám dodržování povinností pejskařů se budou strážníci věnovat nadále v rámci výkonu služby," potvrdila Jana Pužmanová.

FOTO: Městská policie Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT