Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Fotohádanka: O jakého dravce se jedná?

28.02.2012 7:31

A je tady další fotohádanka s DES OP Záchrannou stanicí živočichů v Plzni. Uhádnete tentokrát o kterého dravce se jedná? Můžete také sledovat on-line krmítko v záchranné stanici!

Opět přichází další fotohádanka s DES OP Záchrannou stanicí živočichů. Poznáte o jakého opeřence se na fotografiích Bohumila Máška jedná?

"Je to zástupce u nás žijících, hnízdících, dravců, u kterého se v literatuře uvádí, že je tažný a že zimuje v teplých krajích. V západních Čechách se jeho populace z původní nuly momentálně poměrně zvedá a první hlášení tohoto druhu přicházela zejména ze zemědělské krajiny Tachovska, Domažlicka, Klatovska a Plzně - jihu," uvedl Karel Makoň a pokračoval: "Dnes můžeme tohoto dravce zahlédnout už téměř na celém území Plzeňského kraje a to zejména v zemědělské krajině při sběru posekané, poraněné či autem sražené zvěře. Loví jak drobné obratlovce, tedy hraboše, ještěrky atd., tak sbírá a likviduje mršiny větších zvířat, například zajíců a srnčat, rozcetlované rotační sekačkou při senosečích. Na hnízdo do korun stromů, remízů a na okrajích lesa tahá i nejrůznější igelity, papíry a hadry, čímž je vyhlášený. V několika posledních letech se u nás občas objevuje i v zimě a je nápadný zejména svým zbarvením a dlouhým vykrojeným ..... a tady už končím, jelikož to bych Vám už hodně napověděl! Každopádně dravec byl vyfocen letos Bohumilem Máškem na Klatovsku a já se ptám, o jakého dravce se jedná?"

Odpovědi na fotohádanku můžete posílat na e-mail: makon@desop.cz

Zájemci mohou také sledovat krmítko v záchranné stanici on-line, a to díky webkameře, stačí kliknout na www.desop.cz.

Fotohádanky budou na QAPu.cz pokračovat!

Foto: Bohumil Mášek

SDÍLEJTE ČLÁNEK
EUC
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT