Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Mauritzová povede po další čtyři roky Fakultu zdravotních studií

16.12.2014 18:49

Akademický senát Fakulty zdravotních studií zvolil kandidátku na děkanku. Po skončení funkčního období rektorky ZČU se Mauritzová tak vrátí na svoji domovskou fakultu.

foto - Mau

Akademický senát Fakulty zdravotnických studií Západočeské univerzity v Plzni zvolil v úterý 16. prosince v opakované volbě kandidátku na děkanku na další funkční období.

V tajném hlasování uspěla jediná navržená kandidátka, doc. PaedDr. Ilona Mauritzová, Ph.D., která získala 11 hlasů od 11 přítomných senátorů. Do funkce nastoupí 28. března 2015  a fakultu povede po následující čtyři roky, tedy do roku 2019.

První a druhé kolo volby proběhlo 8. prosince. Na funkci děkana Fakulty zdravotnických studií kandidovali tři její zaměstnanci: prof. MUDr. Marcela Lippertová-Grünerová, Ph.D., MSc, PhDr. Jiří Frei, Ph.D. a MUDr. Otto Kott, CSc. Ani jeden z nich však nezískal potřebnou nadpoloviční většinu hlasů všech senátorů. Akademický senát FZS proto vyhlásil opakovanou volbu. V ní uspěla Ilona Mauritzová, která se tak vrátí po skončení funkčního období rektorky ZČU na svoji domovskou fakultu, v jejímž čele již stála v letech 2008 – 2011.

Doc. PaedDr. Ilona Mauritzová, Ph.D. vystudovala Pedagogickou fakultu v Plzni, později zde složila rigorózní zkoušku v oblasti pedagogiky, psychologie a společenských věd. Získala rovněž titul Ph.D. v oblasti veřejného zdravotnictví a ve stejném oboru se v roce 2010 habilitovala. V roce 2002 založila v Plzni první soukromou vysokou zdravotnickou školu v České republice. Ta se roku 2008 sloučila se Západočeskou univerzitou v Plzni jako Fakulta zdravotnických studií a Ilona Mauritzová se stala její děkankou. Od roku 2011 stojí v čele Západočeské univerzity v Plzni jako rektorka. V této funkci povede ZČU do konce února, kdy ji vystřídá nově zvolený kandidát na rektora Miroslav Holeček.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství