Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Netopýři obsadili magistrát. Výstraha je stále v platnosti! – FOTKY

04.08.2022 9:15

Karel Makoň ze Záchranné stanice živočichů Plzeň popsiuje zásah v budově Magistrátu města Plzně. Otevřené okno nalákalo desítky netopýrů!

Netopýři na MMP_DESOP (3)
Netopýři na MMP_DESOP (3)Netopýři na MMP_DESOP (2)Netopýři na MMP_DESOP (1)Netopýři na MMP_DESOP (4)

Výskyt netopýrů hvízdavých je po celém městě, a to od historického jádra až po okrajové části, parky a zeleň. Plzeň je totiž na hlavní tahové trase a slouží jako zastávka pro stovky až tisíce těchto jinak užitečných a létajících savců. „Teplejší prostředí ve městě, spolu s pouličním osvětlením, hmyzem jakožto potravou a pěti řekami je pro migrující netopýry důležitou zastávkou. Proto větráte-li, jedete na dovolenou, nebudete doma, či máte otevřenou třeba jen větračku, zcela určitě byste měli mít ve vlastním zájmu teď a minimálně po dobu následujících tří až čtyř týdnů v oknech síta proti hmyzu,“ varuje Karel Makoň ze Záchranné stanice živočichů Plzeň.

Své o tom ví i pracovníci údržby budov Magistrátu města Plzně, kteří museli kvůli netopýrům rozebrat téměř celou kancelář. „Celkem 51 živých a 6 uhynulých netopýrů hvízdavých jsme dnes zajistili v aktuálně nevyužívané kanceláři budovy Magistrátu města Plzně. Pracovníci údržby budov magistrátu museli rozebrat téměř celou kancelář a odchytem strávili v několika lidech dvě docela krušné hodiny. A to 57 netopýrů je oproti 300 až 500 jedinců relativně legrace,“ popsal zásah na magistrátu Makoň.

Foto DESOP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT