QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY
09.06.2024 21:58
Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí
POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.
09.06.2024 15:00
09.06.2024 13:00
Zbyly vám špekáčky z výletu? Vyzkoušejte tento jednoduchý a chutný recept!
10.07.2023 15:11
Opékání špekáčků na ohni je nedílnou součástí léta v České republice. Občas se stane, že nějaký ten špekáček zbyde. Vyzkoušejte recept na špekáčky s cuketou na pivě.
Češi si velmi často pochutnávají při nejrůznějších příležitostech na špekáčcích. Grilovačky, zahradní slavnosti, výlety, tábory..., občas ale nějaký ten špekáček zbyde. Co s ním? Zbylé špekáčky můžete naložit do kyselého láku, opéct je s vejci na pánvičce a nebo můžete vyzkoušet zajímavý recept od foodblogerky Andrey Motlíkové. Její recepty najdete na blogu V kuchyni vždy otevřeno.
Špekáčky s cuketou a zelím na pivě
Na přípravu budete potřebovat:
4 špekáčky
100g slaniny
1 malá hlávka zelí
1 cuketa
1 větší cibule
4 stroužky česneku
5PL kvalitního kečupu
3PL sójové omáčky
250ml černého piva
sůl
olej
Postup přípravy receptu:
V pekáčku na oleji zesklovatíme cibuli nakrájenou na kolečka a slaninu na ní orestujeme. Přidáme nakrájené buřty a necháme chvilku opéct. Poté přidáme nakrájené zelí a cukety, vmícháme kečup a sójovou omáčku, podlijeme pivem a podle potřeby osolíme.
Vložíme do trouby a pečeme při 200 stupňů asi 20 minut.
Pak přimícháme posekaný česnek, dochutíme a necháme cca 10 minut ještě v troubě zhoustnout.
Dobrou chuť!
foto a recept: Andrea Motlíková
SDÍLEJTE ČLÁNEK