Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Plzeňská jednička má starostku z ODS, vítězné ANO je v opozici

15.10.2018 14:21

Koalice na plzeňských obvodech se začínají rýsovat. Jasno je na plzeňském obvodu číslo 1, kde skončilo vítězné ANO v opozici. Nové vládnoucí strany přiznávají, že je to koalice křehká.

IMG_1499

"Vážení, oznamujeme Vám, že po pečlivém zvážení, dlouhých debatách, kdy jsme vzali v úvahu jak vzájemné výhrady tak především to, že spolu všichni spolupracujeme už dlouhou řadu let, víme, kdo z nás je v čem dobrý, umíme spolu mluvit a domlouvat se, víme, co od sebe můžeme vzájemně očekávat, podpořeni svými stranickými orgány, jsme přistoupili s vysokou mírou zodpovědnosti k uzavření koaliční spolupráce. Ano, uvědomujeme si riziko takové křehké koalice, ale hodláme ji posilovat dobrou prací, otevřeným jednáním, spoluprací s ostatními a v neposlední řadě vlastní kázní," uvádí nová koalice ÚMO Plzeň 1 ve svém prohlášení.

Ve stručnosti toto prohlášení znamená, že bude vládnout ODS, ČSSD, TOP 09, Pro Plzeň, KDU -ČSL. Funkce starostky obvodu se zhostí Helena Řežábová z ODS. Hnutí ANO 2011, které vyhrálo na jedničce jednoznačně volby, je v opozici. Stejně jako třetí Piráti.

Plzeň 1 - výsledky voleb
ANO 2011, 8 mandátů, 22,34 %
ODS, 5 mandátů, 15,97 %
Česká pirátská strana, 3 mandáty, 10,86 %
ČSSD, 3 mandáty, 8,61 %
PRO PLZEŇ, 2 mandáty, 7,88 %
KSČM, 2 mandáty, 7,09 %
TOP 09, 2 mandáty, 6,27 %
KDU-ČSL, 2 mandáty, 6,19 %

„Za svoji osobu mohu říci, že hodlám funkci starostky MO Plzeň 1 vykonávat zodpovědně a ze všech svých sil,“ uvedla Helena Řežábová a dodala: „Koalici jsme postavili tak, že ODS má starostu, místostarostové jsou za ČSSD, TOP09, PROP, uvolněný předseda FV za KDU-ČSL. Počet členů RMO bude 7 a o rozdělení kompetencí budeme rozhodovat teprve v souvislosti s tvorbou kompetenčního usnesení.“

Dohromady má nově vzniklá koalice 14 mandátů, proto se v prohlášení hovoří o křehké koalici. Na jedničce je v zastupitelstvu celkem 27 křesel.

ilustrační foto

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT