Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Oprava Jasmínové ulice v Plzni se blíží ke zdárnému konci – FOTKY

17.05.2024 10:33

Už téměř rok opravuje Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) Jasmínovou ulici v Plzni. Rekonstrukce se blíží ke zdárnému konci.

Jasmínová rekonstrukce_0524_ŘSD (1)
Jasmínová rekonstrukce_0524_ŘSD (1)Jasmínová rekonstrukce_0524_ŘSD (3)Jasmínová rekonstrukce_0524_ŘSD (4)Jasmínová rekonstrukce_0524_ŘSD (2)

Rekonstrukce Jasmínové ulice probíhá od června 2023. Původně měla být hotová na přelomu roku 2023/2024. Důvodem prodloužení stavby byly neočekávané komplikace s inženýrskými sítěmi.

V únoru 2024 byly po zimní pauze práce na rekonstrukci obnoveny. Silnice bude opravena v celém rozsahu.

„Samotná oprava obnáší i úpravu uspořádání jízdních pruhů v prostoru křižovatky Jasmínová X Nepomucká. To už bylo na původní silnici nevyhovující. Změny jsou navrženy také ve vedení jízdních pruhů Koterovské ulice, kde dojde k úpravám vodorovného dopravního značení," uvedlo ŘSD s tím, že v úseku mezi ulicí Skladovou a Koterovskou vzniknou nové parkovací zálivy pro osobní automobily. Celkem je zde navrženo 14 podélných parkovacích stání.

Oprava Jasmínové ulice v Plzni výrazně pokročila. „Převážná většina opravovaného téměř kilometr dlouhého úseku už je v podstatě připravena na pokládku prvních asfaltových vrstev,“ informovalo aktuálně ŘSD na síti X.

K úplnému zprovoznění Jasmínové ulice po celé délce by mělo dojít v průběhu června.

Foto ŘSD

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT