Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Referenda v Plzeňském kraji: V Sušici podpořili nemocnici, v Losiné betonárku

10.10.2021 14:30

V rámci voleb do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky proběhy v Plzeňském kraji tři místní referenda. V Sušici lidé rozhodovali o nemocnici, v Losiné o betonárce, v Příkosicích o kanalizaci.

sušická nemocnice

V Sušici se lidé vyslovovali, zda chtějí, aby město i nadále podporovalo péči v Sušické nemocnici. Referenda se zúčastnilo přes 54 % lidí. Z toho celkem 91,20 % lidí hlasovalo kladně. Z celkového počtu 8782 oprávněných voličů ze Sušice se hlasování zúčastnilo 4372 osob.

Otázka v referendu zněla: „Chcete, aby město Sušice aktivně podporovalo zdravotní péči v rozsahu: lůžková interna, lůžková chirurgie, JIP, následná péče, ambulance, komplement (RTG, SONO, laboratoř), včetně pořízení CT přístroje v Sušické nemocnici?“

Další referenda se konala v Losiné na Plzeňsku a v Příkosicích na Rokycansku.

Občané v Příkosicích se vyslovili pro vybudování dražší spádové kanalizace. Účast v referendu bya 76,9 %.

V Losiné se už potřetí lidé rozhodovali o stavbě betonárky. Ta by měla vyrůst v blízkosti obce. A podle posledního referenda už město Losiná nebude podnikat kroky proti stavbě.

Na otázku "Souhlasíte s tím, aby zastupitelstvo obce Losiná v samostatné působnosti obce již nepodnikalo žádné kroky směřující proti výstavbě betonárky v katastru obce Losiná?", odpovědělo NE 51,3 % voličů. ANO odpovědělo 48,7 % hlasujících. Celkově se referenda zúčastnilo 631 osob z celkového počtu 1085.

 

foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT