Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

01.06.2024 18:21

Plzeňská muzejní noc nalákala davy lidí - FOTKY

Již 20. ročník Plzeňské muzejní noci nabídl v pátek 31. května veřejnosti nahlédnout nejen do muzeí netradičním způsobem. Připraven byl bohatý program. Podívejte se na FOTKY.

Studenti Západočeské univerzity uspěli v mezinárodní soutěži

21.02.2015 15:00

Studenti Fakulty elektrotechnické uspěli v kvalifikačním kole soutěže automatický řízených závodních autíček a postupují do evropského finále v italském Turíně.

IMG_4606a

Tým studentů z Fakulty elektrotechnické Západočeské univerzity v Plzni se umístil na 2. místě v kvalifikačním kole soutěže automaticky řízených závodních autíček Freescale Cup, které se konalo 17. února v polském městě Wroclaw. Postupuje tak do evropského finále ve dnech 28. – 29. dubna v italském Turíně.

The Freescale Cup je soutěž automaticky řízených závodních autíček na předem neznámém okruhu. Snímání je řešeno pomocí kamery, vlastní řízení provádí naprogramovaný mikroprocesor ARM.

"Vybavení autíčka přídavnými snímacími prvky a programem je již v rukou jednotlivých soutěžních týmů. Omezeny jsou pouze rozměry výsledného vozu a nutnost zachovat stávající podvozek. Vlastní vývojářský souboj tak probíhá zejména v rovině přípravy algoritmů pro řízení na dráze," uvedl Kamil Kosturik z Fakulty elektrotechnické.

Každý tým má tři pokusy na projetí jednoho celého soutěžního kola, přičemž vozidlo musí vyjet do 30 sekund do odstartování. Zaznamenává se čas prvního úspěšně dokončeného kola.

Šanci dostat se do nadnárodního kola soutěže mělo 30 týmů ze Slovenska, Polska a České republiky. Jednotlivé země vyslaly dohromady 11 svých nejlepších zástupců. Tým s názvem "3G+" z Fakulty elektrotechnické ZČU ve složení Ondřej Bouzek, Jana Zahrádková a Martin Kononov porazil dalších deset východoevropských soupeřů a umístil se v čele tabulky. Předstihl ho pouze tým z Wroclawi, který měl čas na dráze o 0,8 sekundy rychlejší. Další čas v pořadí ale nebyl příliš konkurenční – třetí tým ztrácel na reprezentanty ZČU téměř tři sekundy.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství