Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Školy mají za sebou první týden testování. Jak to zvládli žáci zvláštních škol?

16.04.2021 12:00

V ponděli 12. dubna se vrátily všechny ročníky zvláštních škol zpátky do tříd. Stejně jako v jiných základních školách, tak i ve speciálních školách se musí žáci každé pondělí a čtvrtek testovat.

QAP - úvodní fotka

Obdobně jako na běžných základních školách, tak i na speciálních školách probíhalo tento týden první testování všech záků. Žáci se testují vždy dvakrát do týdne. Konkrétně v pondělí a ve čtvrtek.

V ZŠ Podmostní například testování probíhá v šatnách školy a samozřejmě u něj mohou být přítomni rodiče, kteří svým dětem s testováním pomáhají. Testování nijak zásadně nezasahuje do běžné výuky a žáci vše bez problému zvládají. Testování probíhá každé pondělí a čtvrtek, vždy přibližně od 8:00 do 8:20 hod v šatnách.

Vyrovnat se tu museli i s testováním autistických dětí. "Aby testování probíhalo bez problému i u dětí, kteří trpí autismem, zaslala škola rodičům instruktážní video o tom, jak testování probíhá," vysvětluje QAPu ředitel školy Jan Špott.

Pokud rodiče z nějakého osobního důvodu nechtějí, aby se jejich dítě testovalo, mohou zůstat doma a absenci jim omluvíme.

"Máme i pár případů, kdy si rodiče nepřejí, aby jejich děti byly testovány. V tomto případě dětem absenci omluvíme a pravidelně jim zasíláme přehledy o tom, jaká látka se ve škole probírala," říká ředitel ZŠ Podmostní Jan Špott.

Žáci vláštních škol mají výjimku a nemusí nosit roušky. "Pokud žáci trpí mentální retardací nebo autismem, mají udělenou výjimku a roušky nosit nemusí," říká ředitel ZŠ Podmostní Jan Špott.

 

Foto: ilustrační

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT